Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Revista presei locale
Botoşani: Revista presei locale

Cele mai importante  titluri ale zilei

Sectie de spital inchisa din cauza stafilococului auriu

Sectia de urologie din cadrul Spitalului Judetean ar putea fi inchisa, de la inceputul saptamanii viitoare, pentru cel putin o zi. Un control efectuat recent de inspectorii sanitari a scos la iveala mai multe nereguli pe sectie din punct de vedere al conditiilor igienico-sanitare. Testele de la laborator au confirmat prezenta stafilococului auriu, potrivit medicului Stela Cretu, director adjunct in cadrul Directiei de Sanatate Publica.
 
Un control efectuat recent de inspectorii sanitari pe sectia de urologie a Spitalului Judetean a scos la iveala o serie de neconformitati in ceea ce priveste igiena pe sectie, care va duce la inchiderea sectiei pe perioada determinata. „A fost facut un control pe sectia de urologie, unde s-au gasit mai multe neconformitati din punct de vedere al igienei, unele privind suspiciunea unei infectii nozocomiale (intraspitalicesti). S-au facut mai multe teste de laborator care au evidentiat prezenta stafilococului auriu, potential agent etiologic al infectiilor din spital. Practic, stafilococul auriu favorizeaza infectiile nozocomiale din spital”, a precizat directorul adjunct al DSP.

 Amănunte în Evenimentul de Botoşani

Restanţele la creditele în lei au crescut cu 4,4 milioane lei

Creşterea restanţelor faţă de august 2008 este alarmantă, de 39,6 milioane lei.
Într-o singură lună, restanţele botoşănenilor şi a firmelor din Botoşani la rambursarea creditelor bancare contractate în lei au crescut cu 4,4 milioane lei. Astfel, dacă în luna iulie a acestui an restanţele la împrumuturile în lei totalizau 49,3 milioane de lei, în august acestea erau de 53,7 milioane lei. În comparaţie cu luna august a anului trecut, restanţele botoşănenilor şi a societăţilor comerciale la rambursarea creditelor în lei au înregistrat o adevărată explozie, de la 14,1 milioane de lei la 53,7 milioane lei. Astfel, cu o creştere de 39,6 milioane lei în doar 12 luni la rambursarea creditelor, economia judeţului Botoşani are tot mai puţine şanse de revigorare pe termen scurt.
Mai multe pe banulbotosanean.ro

Amadeus", simbata seara la teatrul Mihai Eminescu din Botosani
Teatrul Mihai Eminescu din Botosani va prezenta, simbata seara, incepind cu ora 18:00, spectacolul Amadeus, in regia Alexandru Vasilache. Piesa este o forma de comunicare non-verbala, care scoate in evidenta personalitatea si muzica marelui compozitor Wolfgang Amadeus Mozart
Citiţi pe botosaninews.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite