Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Revista presei locale
Botoşani: Revista presei locale

Cele mai importante titluri ale zilei

Ada Macovei revine decisa sa continue schimbarile in Educatie

Ada Macovei a fost repusa in functia de inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Ordinul de numire a fost trimis de la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii in cursul zilei de luni si a ajuns la ISJ luni dupa terminarea programului. Tot luni a fost semnat si a ajuns si ordinul de incetare a contractului de management al lui Horia Negrescu. „Voi continua ceea ce am inceput, e foarte important pentru mine acest lucru”, declara, ieri, sefa Educatiei botosanene.
 
Ada Macovei revine in functia de conducere a Inspectoratului Scolar Judetean cu aceleasi ganduri ca si atunci cand a fost investita prima data, acum sase luni. Despre ordinul venit de la Minister a fost anuntata de Horia Negrescu. Avand in vedere ca la acest moment se afla in concediu, cel mai sigur, Ada Macovei isi va relua activitatea la ISJ de joi. „Normal ca ma asteptam la aceasta decizie, dar trebuia respectata legea. Voi continua ceea ce am inceput, e foarte important pentru mine acest lucru. Speram sa fie liniste in sistem, sa nu mai fie atatea atacuri, incertitudini, reclamatii si sa-si vada fiecare de treaba, asa cum fac si eu. Sa incercam sa ducem invatamantul botosanean acolo unde-i este locul. Sper ca in continuare sa vad cat mai multi copii fericiti”, a declarat Ada Macovei.
 Amănunte în Evenimentul de Botoşani

2 milioane $ pentru un sediu nou cu lift blocat

A costat circa două milioane de dolari şi are un lift care nu funcţionează din cauza unui litigiu de doar 3.000 de dolari. Este vorba de noul sediul al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din strada col.Tomoroveanu. Deşi angajaţii instituţiei s-au mutat în imobil de aproape trei săptămîni, nici ei şi nici botoşănenii care apelează la serviciile unităţii nu pot utiliza liftul. Acesta a fost adus tocmai din Spania de către firma Max Instal SRL din Suceava, este funcţional, dar nu are autorizaţie de la ISCIR (Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipienţilor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat) pentru a putea fi utilizat. Societatea suceveană, care a montat ascensorul, refuză să predea documentele necesare obţinerii avizelor de la ISCIR pe motiv că, din preţul total de circa 90.000 de lei, mai trebuie să i se plătească 10.000 lei
Detalii pe martorincomod.ro

55 de sindicalişti din cadrul Cartel Alfa vor fi prezenţi miercuri la mitingul de protest de la Bucureşti

55 de sindicalişti din cadrul Cartel Alfa vor fi prezenţi miercuri la Bucureşti pentru a se alătura celor circa 20.000 de bugetari care protestează impotriva nerespectării măsurilor anticriză stabilite de comun acord cu partenerii sociali la inceputul acestui an. Printre aceştia se numără bugetari din invăţămant, poliţie, sănătate, agricultură, administraţie.
Mai multe pe botosaninews.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite