Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Revista presei locale
Botoşani: Revista presei locale

Cele mai importante titluri ale zilei

Primariile, in competitie pentru banii de extindere a spatiilor verzi
Administratiile publice locale au posibilitatea, incepand de ieri, sa depuna proiecte ce vizeaza realizarea de spatii verzi in localitati. Pentru ca Uniunea Europeana a impus ca pana in 2013 media pe cap de locuitor trebuie sa fie de 26 mp de spatiu verde, la nivel national a fost deschisa o noua sesiune de finantare in cadrul

„Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati”, program lansat inca din 2007 de catre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Rurale. La nivelul municipiului Botosani, media per cap de locuitor este de circa 20 mp spatiu verde, iar pana in 2013 trebuie sa atinga, conform normelor impuse de Uniunea Europeana, 26 mp spatiu verde pe cap de locuitor.
 
Doar municipalitatea botosaneana a accesat astfel de fonduri pana acum
Pana pe 12 octombrie, autoritatile locale pot sa depune proiecte pentru accesarea de fonduri in vederea crearii de spatii verzi, suma disponibila per total in aceasta sesiune fiind de circa 93 milioane de lei din bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2009 al Fondului pentru mediu si al Administratiei Fondului pentru Mediu.

Din 2007 s-a deschis finantarea pentru realizarea de spatii verzi in localitati, iar de atunci doar Primaria municipiului Botosani a beneficiat de o finantare, de nu mai putin de un milion de lei, pentru reabilitarea Parcului „Mihai Eminescu”

Detalii în Evenimentul de Botoşani

Strada Prieteniei, inundată în urma unei avarii

Programul de reabilitare a reţelei de apă le dă bătăi de cap botoşănenilor. O avarie înregistrată în zona Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” a impus întreruperea furnizării apei reci pe Strada Prieteniei, dar şi la blocurile de pe Aleea Vîrnav numerele 1-3.

Derulând lucrări de branşare la noua conductă, montată în urmă cu câteva luni, muncitorii de la Hidroconstrucţia Bucureşti, firma care se ocupă de implementarea programului ISPA, au atins conducta de azbociment ce asigură alimentarea cu apă a locatarilor de pe Strada Prieteniei.
Mai multe amănunte în Monitorul de Botoşani

Autorităţile locale pleacă iar la Bucureşti pentru a obţine fonduri pentru plata drepturilor salariale la Protecţia Copilului

Preşedintele Consiliului Judeţean, doi intre senatorii botoşăneni, Gheorghe Marcu şi Daniel Humelnicu vor face şi in această săptămană demersuri pentru a obţine bani pentru acordarea drepturilor salariale la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani.
Detalii pe botosaninews.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite