Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Revista presei locale
Botoşani: Revista presei locale

Cele mai importante titluri ale zilei

Bornă izbită cu 200 de kilometri pe oră

Cursele de motociclete ce se desfăşoară regulat pe drumul dintre Botoşani şi Vorona au început să facă victime. După ce în vară, în zona satului Orăşeni Deal, au fost înregistrate câteva incidente în care au fost implicaţi motociclişti vitezomani, sâmbătă seară un tânăr a fost aproape de moarte din cauza teribilismului. C.B., în vârstă de 22 de ani, aflat pe un bolid cu două roţi a pierdut controlul ghidonului, într-o curbă uşoară la dreapta şi a intrat pe contrasens. Din păcate, acesta a izbit o bornă kilometrică aflată pe marginea drumului, violenţa impactului aruncându-l câteva zeci de metri prin aer.
Amănunte în Monitorul de Botoşani

Perchezitii domiciliare la trei administratori de firma evazionisti

Dupa ce saptamana trecuta politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Politie Judetean Botosani (IPJ) au interceptat si confiscat doua TIR-uri incarcate cu cereale transportate la „negru”, acum oamenii legii bifeaza inca o reusita, fiind cercetati trei administratori de firma pentru evaziune fiscala dar si bancruta frauduloasa.
 
Valoarea prejudiciului adus bugetului de stat este una uriasa, domeniul evaziunii fiscale in judet capatand proportii ingrijoratoare. Numai in acest caz este vorba de cateva milioane de lei. Modalitatea prin care a fost prejudiciat bugetul de stat a fost una obisnuita printre cei care comit infractiuni economice, folosindu-se de faptul ca o firma se afla in insolventa, inventand operatiuni pentru a beneficia de sume uriase, in contul unor datorii inexistente.

Detalii în Evenimentul de Botoşani


Fostul ministrul al Educatiei Cristian Adomniţei: Ordinul de numire a directorilor de scoli a fost emis din cauza unor cazuri de la Botoşani


Fostul ministru al Educaţiei Cristian Adomniţei a declarat, intr-o conferinţă de presă, că Ecaterina Andronescu a emis ordinul privind numirile directorilor de şcoli din cauza demiterii unor directori de şcoli din Botoşani, membri PSD.
"Ordinul ministrului Educaţiei politizează educaţia. Actul a pornit de la o situaţie din Botoşani, unde inspectorul-şef, care e propus de PDL, a inceput să dea afară directori PSD. Doamna ministru a simţit nevoia să ia acest atribut la nivel central pentru ca domnia sa să controleze politic toate judeţele", a declarat Cristian Adomniţei.

Mai multe amănunte pe botosaninews.ro

Prefectul : “Horia Negrescu va fi numit inspector general”


Horia Negrescu va fi numit cu siguranta inspector scolar general. A spus-o chiar prefectul Cristian Roman. La sfirsitul saptaminii trecute acesta l-a primit pe fostul sef al invatamintului botosanean, care i-a comunicat ca a obtinut hotarire definitive si irevocabila de la Inalta Curte de Casatie si Justitie precum ca trebuie sa fie repus in functie. El ar fi transmis-o Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI), care insa nu a pus-o inca in aplicare, desi neaplicarea unei hotariri judecatoresti reprezinta o fapta grava. “Va fi numit pentru una, doua sau trei zile, pina i se va gasi o functie care sa ii convina”, a afirmat primul reprezentant al Guvernului in judet. In plus, potrivit acestuia, profesorului trebuie sa i se plateasca retroactiv salariile de la data in care a fost demis. “Cine plateste aceasta prostie in afara de noi cei care contribuim la buget?” a intrebat retoric prefectul nemultumit ca, in urma unei decizii ilegale de inlocuire statul trebuie sa cheltuie zeci de mii de lei.
Citiţi mai multe pe martorincomod.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite