Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Revista presei locale
Botoşani: Revista presei locale

Cele mai importante titluri ale zilei

Educat cu lovituri de ciocan la nouă ani

Un copil de nouă ani, din Ştiubieni a fost dus sâmbătă cu ambulanţa la spital, după ce a fost bătut crunt chiar de tatăl său. Medicii, care l-au preluat imediat, au declarat că băiatul prezenta mai multe leziuni la nivelul capului şi al membrelor, adăugând că rar au văzut un minor agresat atât de grav.

Deşi bătăile crunte au lăsat urme pe corpul micuţului C.T., dar şi în sufletul acestuia, cadrele medicale susţin că viaţa nu i-a fost pusă în pericol niciun moment. “Este vorba de un băieţel cu sindrom Silverman, adică sindromul copilului bătut. A suferit plăgi contuzii epicraniene şi o contuzie coapsă stângă. Acum este bine. Luni, urmează să stea de vorbă cu psihologul şi cu neurologul şi să se facă anchetă socială, urmând să se ia legătura cu Protecţia Copilului”, a precizat Iuliana Kadar, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii.

Detalii în Monitorul de Botoşani

Boli care nu pot fi tratate in spitalele botoşănene


Botoşănenii cu afectiuni neurochirurgicale, oncologice, ce necesita radioterapie, cei cu afectiuni buco-maxilo-faciale nu vor avea sansa de a se trata in viitorul apropiat in spitalele din judetul Botosani. Ei vor trebui sa se deplaseze, in continuare, in clinicele universitare din tara si asta pentru ca in spitalele din judetul Botosani nu se pot trata astfel de afectiuni.

Autoritatile din sanatatea botosaneana spun ca in judetul Botosani nu se justifica infiintarea unor centre care sa trateze astfel de boli din cauza adresabilitatii reduse si a costurilor foarte ridicate necesare unor astfel de investitii.

Mai multe amănunte citiţi în Evenimentul de Botoşani
 
Tineri moldoveni, la studiu în Botoşani
19 elevi din Republica Moldova îşi vor continua studiile liceale în anul şcolar 2009-2010 într-unul din liceele botoşănene. Rezultatele obţinute de aceştia la finalizarea studiilor gimnaziale le-a permis să îşi continue studiile în învăţământul botoşănean, fiind admişi prin concurs de dosare.

Citiţi mai multe în Jurnalul de Botoşani

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite