Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Revista presei locale
Botoşani: Revista presei locale

Astăzi în presa locală puteţi citi despre restanţele pe care le înregistrează botoşănenii la bănci, despre creşterea alarmantă a îmbolnăvirilor de TBC şi despre situaţia financiară a DGASPC Botoşani.

Intr-o singura luna, numarul restantierilor la banci a crescut cu 40%
Situatia financiara a botosanenilor este din ce in ce mai precara, iar efectele crizei economice incep sa faca ravagii printre botosaneni. Bancherii spun ca restantierii sunt pasuiti de la executare chiar si sase-sapte luni. Acestia se tem de o crestere si mai mare a ratelor restante in urmatoarele doua luni. Si sindicalistii se asteapta la ce e mai greu. Politicienii sunt de parere ca bancherii vin in contradictie cu guvernarea care doreste o mai mare protectie sociala.
Sursă: www.evenimentuldebotosani.ro
........
Crestere alarmanta a numarului bolnavilor de TBC
Tot mai multi botosaneni sunt bolnavi de TBC. O arata statisticile si o spun si medicii de specialitate. Astfel, numarul cazurilor noi de imbolnaviri cu tuberculoza inregistrate in prima jumatate a anului in judetul Botosani este cu aproape 15 procente mai mare decat cel inregistrat in 2008, in aceeasi perioada. Potrivit reprezentantilor Spitalului de Pneumoftiziologie din Botosani, in primele opt luni ale acestui an au fost confirmate peste 200 de cazuri din aproape 400 de suspiciuni de imbolnaviri cu tuberculoza. Medicii spun ca tuberculoza pulmonara apare la toate categoriile sociale, dar in special la persoanele fara ocupatie si le cele fara domiciliu stabil.
Sursă: www.evenimentuldebotosani.ro
.........
Cei 1.200 de angajati ai DGASPC nu isi vor primi salarii pe 10 septembrie
Cei 1.200 de angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) nu isi vor primi salarii pe 10 septembrie, din cauza ca instituia nu are niciun ban pentru salarii in cont. Consiliul Judetean, in subordinea caruia functioneaza DGASPC, anunta ca resursele sale pentru plata drepturilor salariale sunt inexistente, iar rectificarea bugetara a statului nu a adus bani in plus pentru sistemul de asistenta sociala si protectia copilului.
Sursă: www.botosaninews.ro
..........
Angajaţii Ambulanţei ar putea să restituie sporul de antenă 
Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Botoşani este bun de plată. După ce, din punctul de vedere al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, angajaţii de la SJA au încasat ilegal, timp de două luni, sporul de antenă, aceştia ar putea fi obligaţi să returneze toţi banii primiţi aferenţi sporului. Sporul de antenă este oferit doar angajaţilor din domeniul sanitar, în cadrul unităţilor militare, care sunt expuşi direct radiaţilor electro-magnetice.
Sursă: www.jurnaluldebotosani.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite