Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Revista presei locale
Botoşani: Revista presei locale

Cele mai importante titluri ale zilei

Miluţă Jijie, noul şef al Memorialului Ipoteşti

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de miercuri, Miluţă Jijie, economist în cadrul instituţiei, a fost votat
în unanimitate director interimar la Memorialul Ipoteşti. „Voi veghea la desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor de la Memorialul Ipoteşti şi voi asigura pregătirea noului buget, gestionarea în continuare a banului public şi, bineînţeles, rezolvarea problemelor curente în măsura în care voi fi mandatat, voi ajuta şi la recuperarea prejudiciului pe căi legale şi, mai ales, la reîntregirea patrimoniului, deoarece am înţeles că există mari probleme în acest sens”, a declarat noul şef al Memorialului Ipoteşti.

Detalii în Jurnalul de Botoşani

Parcări scumpite de ambiţiile dintre vecini

Unul dintre cele mai râvnite lucruri în ultima perioadă este un loc de parcare cu acte în regulă. Aşa se explică faptul că unii sunt dispuşi să plătească oricât pentru acest lucru. Este şi cazul unui botoşănean care a concesionat un loc de parcare între străzile Dimitrie Brândză şi George Enescu, pentru care va plăti anual 1.300 de lei.

Culmea este că persoana cu care a concurat a obţinut un loc în aceeaşi zonă, dar pentru care va plăti 146 lei.

Rezervarea unui loc pentru 1.300 de lei reprezintă un record înregistrat în ultimii doi ani de când municipalitatea concesionează locurile de parcare amenajate.
Precedentul record îi aparţine fostului prefect Gheorghe Sorescu, oficial care pentru un loc de parcare a plătit 1.200 de lei, dar a renunţat la el după jumătate de an. „Sunt persoane care vor neapărat să aibă maşina în faţa geamului şi atunci se licitează şi se ajunge şi la sume mari”, declară viceprimarul Cătălin Alexa.

Mai multe amănunte citiţi în Monitorul de Botoşani

Poliţiştii, ridiculizaţi din nou de golani

Politiştii au fost puşi din nou într-o postură nu tocmai onorantă de către golanii străzii. În noaptea de marţi spre miercuri, pe strada Primăverii din municipiul Botoşani, câţiva poliţişti au fost ridiculizaţi de golani.

Un şofer contravenient a reuşit să fugă de poliţişti, ajutat de prietenii sai. Prietenii celui de la volan s-au aşezat în faţa maşinii poliţiei, împiedicându-i pe oamenii legii să ia urma BMW-ului condus de bărbatul care efectuase „cerculeţe” in intersecţie, acesta având şi antecedente la încălcarea legilor circulaţiei.

 Detalii în Evenimentul de Botoşani

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite