Botoşani: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Revista presei locale
Botoşani: Revista presei locale

Cele mai importante titluri ale zilei

Judetul Botosani, pepiniera victimelor traficantilor de carne vie

Cu toate eforturile făcute de autorităţi, ONG-uri sau instituţii care se ocupă de apărarea drepturilor omului, nu se diminueaza numărul celor care cad victime traficanţilor de persoane. Din păpcate, judeţul Botoşani continuă să fie o zonă preferată de traficanţi.
 
Înca de la începutul anilor 90, mirajul Occidentului a făcut ca nenumărate femei să ajungă pe mâna traficanţilor de carne vie, crezând că vor pune mâna pe posturi bine plătite de menajere, baby-sitter sau cameriste. In loc de locuri de muncă decente au ajuns să fie vândute ca o marfă şi obligate să se prostitueze. In cele din urmă ajungeau acasă fără niciun ban, după ani de suferinţă, rămânănd marcate pe viaţă de coşmarul prin care au fost obligate să treacă.

Citiţi mai multe în Evenimentul de Botoşani

Firmă de asigurări dată în judecată după un accident

Companiile de asigurări au ajuns ţinta reclamaţiilor botoşănenilor care au întâmpinat probleme în decontarea reparaţiilor maşinilor avariate. Gabriel Patz din municipiu este nemulţumit că a fost nevoit să achite singur reparaţia autoturismului, deşi nu a avut nicio vină în producerea accidentului înregistrat la începutul lunii trecute. Potrivit legii, în astfel de cazuri reparaţiile sunt decontate de asigurarea obligatorie.

Mai multe în Monitorul de Botoşani

Pieţe puricate la comanda prefectului

Ca urmare a controlului comandat la începutul lunii iulie de prefectul Cristian Roman în pieţele agroalimentare din municipiu şi judeţ, din punct de vedere al respectării legislaţiei metodologice privind mijloacele de măsurare utilizate în domenii de interes public, precum şi al corectitudinii măsurărilor, angajaţii Serviciului Judeţean de Metrologie Legală Botoşani au depistat nereguli în Piaţa Centrală din municipiul Botoşani şi oraşul Săveni, precum şi în piaţa agroalimentară şi oborul din Flămânzi. Astfel, în Piaţa Centrală din Botoşani, din cele 184 de mijloace de măsurare controlate, 7 erau nelegale, fiind fabricate în ţări din afara Uniunii Europene, respectiv Ucraina şi China. Utilizarea acestora în tranzacţii comerciale fiind interzisă, utilizatorii lor, în mare parte cetăţeni ai Republicii Moldova, au fost avertizaţi să nu le mai utilizeze.
Detalii în Jurnalul de Botoşani

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite