Botoşani: Revista Presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai importante titluri ale zilei


 La Botoşani nu se respectă legislaţia în cazul operatorului de apă

Reprezentanţi ai mai multor operatori de apă din ţară, reuniţi în Asociaţia Română a Apei, s-au întâlnit ieri la Botoşani pentru a discuta problemele cu care se confruntă. Legat de situaţia de la Botoşani, aceştia au fost de acord că facturarea la limita de proprietate este singura modalitate de respectare a legii, cu toate că în municipiul nostru proiectul este unul contestat.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, îşi schimbă declaraţiile şi acceptă majorarea preţului apei de teama pierderii unei finanţări de 42 milioane de euro. Acesta s-a opus majorării preţului apei în timpul campaniei electorale pentru europarlamentare.

 Mai multe amănunte pe www.evenimentuldebotosani.ro


 Tupeu de profesor sau teroare înainte de bac?


Elevi amenintaţi înainte de bacalaureat cu corigenţa de o profesoară de limba română. Acest fapt s-a întâmplat în Săveni, acolo unde nimeni nu a putut să-i facă nimic profesoarei Olimpia Maxim. Colegii s-au plâns de atitudinea şi comportamentul profesoarei, însă cei mai afectaţi au fost elevii, unii dintre ei cu situaţii bune la învăţătură, care s-au văzut în ipostaza de a nu putea susţine bacalaureatul. Toata lumea se fereşte să vorbească despre această profesoară, deoarece nu s-a sfiit să spună ca are pile în Inspectoratul Şcolar Judeţean şi nimeni nu are ce să-i facă.


Mai multe detalii pe www.jurnaluldebotosani.ro



 Tehnic Asist a câştigat licitaţiile la tri importante moddernizări de drumuri


Modernizarea şi reabilitarea a trei drumuri judeţene botoşănene, printre care şi controversatul drum de la Vorona a revenit în urma licitaţiei firmei SC Tehnic Asist. Lucrul a stârnit destule nemulţumiri, unele voci spunând că la mijloc au fost lucruri necinstite, pe considerentul că firma a venit cu o ofertă mai mare de preţ comparativ cu ceilalţi ofertanţi.  Astfel, societatea va efectua lucrările de modernizare a 7,06 km de drum ce leagă localitatea Mihălăşeni de drumul naţional DN 24C, modernizarea a 12,85 km de drum ce leagă localitatea Mihăileni (situată pe DN 29) de localităţile Lozna şi Dersca, precum şi modernizarea DJ 208 C de la Vorona. Una peste alta, patru firme au depus deja contestaţie la licitaţiile pentru modernizarea drumurilor judeţene de la Vorona şi Mihălăşeni. Este vorba de societăţile Pa & Co Internaţional Oneşti, Vega 93 Galaţi, Transporturi Auto şi ALDP Iaşi.


Mai multe informaţii pe www.jurnalulbtd.ro

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite