Revelionul de la Botoşani a fost stricat de vremea urâtă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un cuplu de îndrăgostiţi au urmărit nemulţumiţi focul de artificii stricat de ceaţă
Un cuplu de îndrăgostiţi au urmărit nemulţumiţi focul de artificii stricat de ceaţă

Din cauza ceţei, cele mai frumoase artificii lansate la miezul nopţii dintre ani abia s-au zărit. La evenimentul organizat în centrul oraşului au venit mai puţin de jumătate din spectatorii aşteptaţi de şefii Primăriei. 

Doar 4.000 de botoşăneni au asistat la concertul programat în centrul oraşului de Anul Nou, deşi municipalitatea se aştepta ca peste 10.000 de oameni să ia parte la eveniment.

Pe scenă au urcat Ciro de Luca, Andrada, Ştefania Puiu, Fiesta Cabaret Latino, Rada, Aurel Moldoveanu şi Fly Project, iar spectacolul a fost prezentat de Mihai Mitoşeru. Botoşănenii nu au fost însă încântaţi de artişti şi nici de prestaţia lor.

„Nici nu am auzit până acum de Andrada. La început am crezut că e vorba de Andra. A lipsit ceva la acest Revelion. Cred că distracţia a lipsit. Părerea mea este că artiştii nu au reuşit să fie pe placul botoşănenilor“, a declarat Răzvan  Calistru,  student.

Spectatorii, chemaţi pe scenă de prezentator

Mihai Mitoşeru a încercat de câteva ori să salveze spectacolul făcând glume pe seama unor spectatori invitaţi să urce pe scenă. Intervenţiile lui nu au fost însă apreciate. Spectatorii au început să strige la el că trage din timpul trupelor care trebuiau să mai cânte.

Pietonalul Unirii a început să se aglomereze abia spre miezul nopţii. Cei mai mulţi botoşăneni au ieşit în stradă cu jumătate de oră înainte de a trece în Noul An,  nu pentru a urmări spectacolul, ci pentru a desfunda şampania şi admira focurile de artificii.

Din cauza ceţii, cele mai frumoase artificii abia s-au văzut. Majoritatea spectatorilor s-au îndreptat spre case dezamăgiţi imediat după miezul nopţii.

Şase tone de gunoi strânse după petrecăreţi

Firma de salubrizare Urban Serv a adunat din oraş, începând de vineri dimineaţă, şase tone de gunoi. Cea mai mare cantitate a fost strânsă de pe Pietonalul Unirii, zonă unde s-a desfăşurat şi spectacolul de Revelion. Echipele de maturători au lucrat în trei schimburi pentru a putea aduna toate resturile.

Beţivii şi bătăuşii au umplut spitalul în primele ore ale anului 2010. Peste 20 de persoane, majoritatea tineri cu vârste de până la 35 de ani, au fost luaţi de ambulanţieri direct de la petreceri şi duşi la Spitalul Judeţean Botoşani în stare avansată de ebrietate şi chiar comă alcoolică.

Alte 12 persoane au ajuns la spital după ce au intrat în Noul An cu bătaie. „Aceştia prezentau traumatisme cranio-cerebrale acute, fracturi de membre şi leziuni în urma agresiunilor. Doar cinci dintre pacienţi au necesitat internarea“, a spus dispecerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Nou-născuţii, botezaţi Vasile
Doi copii au venit pe lume în primele ore ale anului 2010 şi au primit numele Vasile. Cătălina Dăscăleanu (30 de ani), din localitatea Vorniceni, a adus pe lume la Maternitatea Botoşani un băieţel de 3,5 kg perfect sănătos imediat după intrarea în noul an. Mamă a devenit şi o tânără din localitatea Vorona Mare, Mihaela Luca (31 ani), care  a născut un băieţel de 3 kg la o oră de la intrarea în noul an.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite