Botoşani: Reparaţi străzile găurite de Apa Grup şi Termica!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Reparaţi străzile găurite de Apa Grup şi Termica!
Botoşani: Reparaţi străzile găurite de Apa Grup şi Termica!

Reprezentanţii celor două societăţi şi cei ai primăriei susţin că străzile vor fi asfaltate, dar că va mai dura o perioadă până se tasează pământul.

Tot mai mulţi botoşăneni acuză societăţile Termica şi Apa Grup de faptul că au uitat să asfalteze străzile pe care le-au spart pentru înlocuirea conductelor vechi. Oamenii spun că o parte din vină aparţine şi Primăriei, care nu a obligat aceste societăţi să refacă cele şapte străzi distruse. Acestea au fost sparte în vară pentru a putea fi înlocuite diverse ţevi şi conducte, iar acum sunt pline de pietre şi pământ.


„De vreun an Termica şi Apa Grup tot schimbă ţevi prin oraş, dar apoi nu mai asfaltează străzile. Pe Împărat Traian îţi rupi maşina în două, iar pe Gării şi pe Prieteniei este aproape imposibil de circulat. Sunt multe străzi în oraş unde s-a lucrat şi nimeni nu a asfaltat“, susţine Gheorghe Muraru, şofer.


„Lucrările sunt în grafic“


„De anul trecut noi suntem doar beneficiarii lucrărilor. Primăria este cea care organizează licitaţiile, urmăreşte derularea lucrărilor şi apoi face recepţia“, susţine Ion Diaconu, directorul general al Termica SA. În opinia edililor, cele două societăţi sunt în grafic cu lucrările, dar va mai dura până când străzile vor fi reparate. „Unde nu s-a asfaltat înseamnă că lucrările nu sunt finalizate. După ce fac probele la instalaţii, se lasă o perioadă ca pământul să se taseze şi apoi se asfaltează. Din acest puncte de vedere şi Termica şi Apa Grup sunt în grafic“, afirmă viceprimarul Florin Ghiorghiţă. În ceea ce priveşte strada Împărat Traian, edilii susţin că aceasta va fi reabilitată prin programul de modernizare a şoselei de centură a municipiului.

Conducerea societăţii Apa Grup dă asigurări că străzile Prieteniei, Gării şi celelalte unde s-au făcut lucrări de înlocuire a conductelor vor fi asfaltate. „Am finalizat lucrarea, am făcut probele şi am acoperit şanţurile, dar mai trebuie să treacă o lună, două, timp în care pământul să se taseze, apoi vom asfalta. Am asfaltat imediat pe fosta stradă 23 August, spre Unitatea Militară 01189, şi a trebuit să refacem ulterior“, declară Maricel Georgescu, directorul la Apa Grup. Directorul societăţii Termica susţine că Primăria trebuie să urmărească derularea lucrărilor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite