Regal muzical la Zilele George Enescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Melomanii ascultă melodiile interpretate de Orchestra Filarmonicii Botoşani
Melomanii ascultă melodiile interpretate de Orchestra Filarmonicii Botoşani

Cea de-a XXXV-a ediţie a festivalului care a făcut tradiţie în Moldova debutează vineri seară la Botoşani. Orchestra Filarmonicii a pregătit trei spectacole de excepţie pentru iubitorii muzicii simfonice. Din program nu va lipsi celebra Rapsodie Română, dar şi alte lucrări ale marelui compozitor.

Programul manifestărilor dedicate marelui muzician născut la Botoşani a început joi, 28 septembrie, la ora 18.30 cu un concert simfonic susţinut de orchestra Filarmonicii Botoşani la Casa Culturii din Suceava. Instrumentiştii, sub bagheta dirijorului Mihail Secikin, au interpretat celebra Rapsodie română a lui George Enescu, dar şi simfonii semnate Reinhold Glier şi P. I. Ceaikovski.


Buget de 20.000 de lei


La Botoşani, Zilele Enescu debutează vineri seară cu un concert de excepţie susţinut în Sala Casei de Cultură a Sindicatelor, de la ora 18.30.


„Pentru prima zi a festivalului am pregătit suite de Enescu şi un concert Liszt. Va fi un spectacol extraordinar care va deschide astfel şi noua stagiune a Filarmonicii Botoşani. Sunt absolut convins că sala va fi plină ca şi în ceilalţi ani mai ales că muzica este de calitate, iar momentul este unul special“, a spus Mihai Sîrbu, directorul Filarmonicii Botoşani. „Am cheltuit în jur de 20.000 de lei pentru aceste manifestări. Banii provin din bugetul alocat Filarmonicii pentru acest an. Nu am primit fonduri suplimentare“, a mai spus directorul.
Acesta este şi motivul pentru care conducerea instituţiei nu şi-a permis să aducă în acest an la Botoşani un dirijor de la marile orchestre internaţionale sau solişti ai marilor opere din Europa. Chiar şi aşa, nume sonore ale muzicii simfonice româneşti vor urca în acest weekend pe scena botoşăneană.


Biletul costă 15 lei


Daniel Goiţi va susţine un recital la pian, iar ieşeanul Petrea Gîscă va încânta publicul cu sunetul cornului său. „Aşteptăm de un an aceste spectacole. Sunt porţia noastră de cultură. Sunt convinsă că şi de această dată orchestra ne va umple sufletul de bucurie“, a spus Monalise Iancu, profesor de arte plastice. Pe 1 octombrie, melomanii vor putea urmări un duet susţinut de Cristina Anghelescu, la vioară, şi de pianistul Daniel Goiţi.


Orchestra va interpreta suita pentru vioară şi pian „Impresii din copilărie“, a lui George Enescu, dar şi sonatele lui Gabriel Fauré şi Claude Debussy. Rapsodia Română va încheia duminică seară festivalul. Preţul unui bilet este 15 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii au 5 lei reducere.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite