Regal jazz cu Florian Lungu la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai cunoscute nume din lumea jazz-ului vor fi prezente în Botoşani. Evenimentul va fi găduit de celebrul om de jazz Florian Lungu, iar botoşănenii vor putea vedea şi asculta instrumentişti, vocalişti de cea mai bună calitate din toate timpurile. Vezi aici când şi unde trebuie să fii pentru o seară excepţională de muzică jazz!

Mâine seară, cunoscutul om de jazz Florian Lungu va fi prezent la Botoşani, la pizzeria La Strada, pentru un work-shop de muzică jazz. Seara muzicală, intitulată "Jazz în sunet, imagine şi comentariu" -Umorul în jazz,va începe la ora 19.00.

Pe parcursul întâlnirii, iubitorii de jazz se vor avea parte de înregistrări video/audio insolite cu Clark Terry, Louis Armstrong, grupul „Spike Jones and His City Slikers", Slim & Slam, Artie Show Orchestra & Fred Astaire, Stanislaw Sojka, Fats Waller, Bobby McFerrin, James Morrison etc. Organizatorii vor dedica un moment aparte regretatului artist Johnny Răducanu.
Botoşănenii vor avea, astfel, ocazia să să se bucure de muzica jazz într-o atmosferă unică şi relaxantă.

Seara face parte dintr-un proiect ce se va desfăşura pe o perioadă de 6 ediţii, menite să schimbe percepţia oamenilor despre acest stil muzical . Prezenţa lui Florian Lungu, cunoscut critic de jazz, oferă spectatorilor posibilitatea să dialogheze despre tot ceea ce înseamnă jazzul în România dar şi în străinătate.


New Orleans, Dixilend, Chicago, Swing, Cool Jazz, Hard Revolutia Bebop, Modern Jazz, Free Jazz, toate aceste stiluri se vor putea vedea şi asculta în perioada celor 6 întâlniri.
Producătorii evenimentului speră, cu această ocazie, să creeze şi să promoveze o imagine favorabilă jazzului în faţa publicului din Botoşani." Această seară este doar una din cele şase ediţii pe care intenţionăm să le organizăm, iar dacă publicul este receptiv, anul viitor vom încerca să organizăm chiar un festival de jazz, primul în Moldova, la noi în Botoşani", a spus Relu Oneaga, preşedinte al Asociaţiei Judeţene a Organizatorilor de Evenimente Botoşani.


Cei prezenţi vor avea posibilitatea de a participa şi la un concus cu întrebări pe teme de jazz,iar răspunsurile corecte la aceste intrebari vor fi răsplătite cu premii.

În funcţie de succesul acestui workshop, Asociaţia Organizatorilor de Evenimente va planifica şi o „seara de blues", unde intenţionează să aducă la Botoşani pe Mike Godoroja şi Marcian Petrescu. Totodată şi o seară pentru împătimiţii muzicii rock este în planurile organizatorilor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite