Botosani: Record de victime pe „drumul morţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statisticile Poliţiei Rutiere arată că anul trecut „şoseaua morţii”, aşa cum este supranumit drumul european E 58 pe tronsonul Botoşani - Suceava, a înregistrat „recordul absolut” la

Statisticile Poliţiei Rutiere arată că anul trecut „şoseaua morţii”, aşa cum este supranumit drumul european E 58 pe tronsonul Botoşani - Suceava, a înregistrat „recordul absolut” la capitolul victime în accidente rutiere.


În 2008, s-au produs peste 300 de accidente soldate cu şase morţi, opt răniţi grav şi 56 de răniţi uşor. Alte 30 de accidente au avut loc de la începutul acestui an. Patru oameni şi-au pierdut viaţa, iar şase au fost grav răniţi. Cel mai periculos tronson este considerat drumul de aproape patru kilometri  între localităţile Vlădeni şi Huţani. Asfaltul erodat transformă şoseaua într-un adevărat patinoar după fiecare ploaie.

 „Au fost montate indicatoare de restricţie a vitezei şi a fost realizat şi acel marcaj rezonator pe asfalt, dar fără o reabilitare a carosabilului problema nu va fi rezolvată“, a declarat comisarul-şef Dumitru Zmău, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere. Aşa s-a ajuns la situaţia ciudată ca pe un drum european viteza să fie limitată şi la 40 de kilometri pe oră.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite