Botoşani: Razii de amploare printre şoferii băuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Razii de amploare printre şoferii băuţi
Botoşani: Razii de amploare printre şoferii băuţi

Oamenii legii din Botoşani au intensificat controalele pentru depistarea celor care conduc sub influenţa alcoolului

În ultimele zile, au fost testaţi cu etilotestul 200 de conducători auto, iar 11 au fost lăsaţi fără permise de conducere.

Poliţiştii de la „Rutieră“  sunt decişi să-i sancţioneze la sânge pe şoferii care se urcă la volan după ce consumă băuturi alcoolice. Oamenii legii au în plan să întreprindă până la sfârşitul lunii razii de amploare pe străzile din Botoşani.
Cele mai multe controale pentru depistarea conducătorilor auto băuţi vor avea loc în zilele de la sfârşitul săptămânii.


Acţiunile sunt coordonate de către Direcţia Poliţiei Rutiere, ca urmare a creşterii numărului de conducători auto care s-au urcat la volan aflându-se sub influenţa alcoolului, atât la Botoşani, cât şi în ţară“, a precizat comisarul Mihai Ghiorghi, ofiţer în cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Botoşani.


Verificări pe bandă cu etilotestul


În ultima perioadă, poliţiştii botoşăneni au testat cu aparatul etilotest peste 200 de şoferi. În 11 dintre cazuri, oamenii legii au constatat că posesorii de permis auto s-au urcat băuţi la volan, motiv pentru care i-au lăsat fără actul care le dădea dreptul să circule pe drumurile publice.


Mai mult, şase dintre cei prinşi pe picior greşit aveau o alcoolemie ce depăşea 0.40 mg/l în aerul expirat, motiv pentru care oamenii legii au decis să le întocmească câte un dosar penal.


Deşi era în vădită stare de ebrietate, un botoşănean de 49 de ani s-a urcat la volan şi a izbit în plin o autoutilitară. Şoferul a refuzat atât testarea cu etilotestul, cât şi recoltarea de probe biologice de sânge. „Ar trebui ca legea să fie mai dură cu cei care îndraznesc să se urce băuţi la volan. Sunt nişte inconştienţi“, a spus Ioan Ciocan, şofer.

Accident mortal


În martie 2009, doi şoferi au murit pe loc, iar alţi cinci pasageri au ajuns la spital în stare gravă, după un accident care a avut loc în zona Lebăda. Poliţiştii au depistat la ambii şoferi o alcoolemie de 2 mg/l. Vitezometrul uneia dintre maşini indica 230 km/h.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite