Radarele „invizibile“, sparte cu 300 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii susţin însă că „oferta“ online este o reclamă falsă şi că nu se doreşte decât cumpărarea acestora de către naivi.

Detectorul „minune“ se numeşte Yupiteru şi cea mai ieftină variantă costă pe internet 300 de lei. „Garantez pentru acest aparat şi pot spune fără nicio reţinere că noile radare pot fi detectate. Într-un singur caz radarele noi nu pot fi detectate, şi anume când sunt setate pe stand-by“, a explicat Răzvan Duţă, patronul magazinului virtual  antiradare.ro.


Conform acestuia, radarul Poliţiei porneşte instant când surprinde o maşină care a depăşit limita de viteză. „Dacă îi porneşte radarul în faţă, detectorul emite un semnal de alertă şi puteţi frâna, reducând viteza şi scăpând de amendă. Totul e să nu fiţi maşina vizată de către unda radar“, a mai spus Duţă. Acesta susţine că zilnic vinde cel puţin zece detectoare şi nu a primit nicio reclamaţie până acum.

„Sunt ţepe pe internet“
În replică, poliţiştii rutieri susţin că nu s-a inventat încă aparatul care să depisteze prezenţa ultimului gen de radar. „Nu există încă detector pentru aparatele noi. Cine vrea să ia ţeapă n-are decât să cheltuiască nişte bani aiurea. Comercianţii încearcă să-şi vândă marfa, dar eu garantez că noile aparate radar nu pot fi detectate cu niciun fel de aparat. Agenţii de poliţie nu au semnalat până acum că ar fi scăpat vreun vitezoman de noile radare“, a declarat Dumitru Zmău, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Botoşani.

Codul avertizărilor auto
Până când şoferii se vor convinge dacă oferta online este sau nu adevărată, pe străzi conducătorii auto au revenit la avertizările clasice de atenţionare referitoare la prezenţa poliţiei. Cele mai utilizate sunt semnalizările cu farurile sau semnele făcute cu mâna.

Cel mai des, taximetriştii şi marii transportatori şi-au echipat maşinile cu staţii de emisie-recepţie pentru a comunica între ei. Îmbucurător este că, de când au apărut radarele „invizibile“, infracţiunile auto au scăzut cu 20%, iar săptămânal 300 de vitezomani se aleg cu amendă, puncte de penalizare sau permis supendat. „Acest lucru denotă că şoferii s-au mai disciplinat şi s-au convins că nu pot scăpa de noile radare“, a spus inspectorul  Eduard Iacob, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite