Botoşani: Protestul magistraţilor a decalat programul instanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Protestul magistraţilor a decalat programul instanţelor
Botoşani: Protestul magistraţilor a decalat programul instanţelor

 În această dimineaţă, zeci de persoane care au avut termene la proces au fost nevoite să aştepte pînă la orele amiezii în faţa uşilor închise pentru că magistraţii şi-au întrerupt activitatea timp de trei ore în semn de protest faţă de decizia ministrului justiţiei de diminuare a salariilor. Activitatea a fost reluată la ora 12.00. 

Potrivit legii, magistraţii nu au voie să facă grevă. Totuşi, judecătorii Tribunalului şi Judecătoriei Botoşani au găsit o formă de protest. Nu au mai intrat în sălille de judecată între orele 9 şi 12 decît pentru cazurile foarte grave care nu suportau amînarea aşa cum s-a întîmplat în cazul prelungirii mandatelor de arestare.

Numai la Tribunalul Botoşani, în această dimineaţă au fost amînate peste 160 de cauze. Totuşi protestul magistraţilor nu a afectat prea multe persoane mai ales că aproape 140 de dosare sunt pe numele unui singur deţinut procesoman.Alte 19 vizează întreruperea executării unor pedepse care au fostjudecate după amiază. Altfel stau însă lucrurile la Judecătoria Botoşani unde zeci de persoane venite de prin toate colţurile judeţului au fost nevoite să stea trei ore în faţa uşilor  pentru că nu au ştiut de protestul magistraţilor.

Singurii care nu au protestat astăzi au fost angajaţii parchetelor. Aceştia s-au obişnuit , se pare,  cu ideea că este criză financiară şi nu sunt bani.

Protestele vor continua zilele acestea numai la Judecătoria Botoşani pentru că , de luni, angajaţii Tribunalului intră în vacanţă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite