FOTO Protest anti Băsescu cu drapelul Norvegiei la târgul auto din Botoşani: Oamenii cer reducerea taxei de poluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mesaje împotriva guvernului Boc şi preşedintului au fost scrise pe maşinile second hand scoase în această dimineaţă la vînzare. Oamenii sunt revoltaţi că nu îşi pot vinde autoturismele din cauza noii taxe de poluare. Un bărbat a fluturat drapelul Norvegiei în semn de respect pentru ţara ca îi oferă un loc de muncă. 

„ Toată lumea vinde, nimeni nu cumpără. Asta-i România lui Băsescu", au strigat protestatarii adunaţi în târgul auto de la marginea oraşului. Niciuna din cele peste 500 de maşini scoase astăzi  la vânzare nu şi-a găsit cumpărător.

  

image
image
image

Click aici pentru fotogalerie  

Oamenii sunt revoltaţi pentru că nu-şi pot vinde maşinile aduse din Vest întrucât taxa de poluare este de două ori mai mare decât preţul maşinii. „ Eu am dat 2500 de euro pe maşină în Norvegia. Am adus-o acasă, am făcut actele la Rar dar nu am putut să o înmatriculez pentru că taxa este 3000 de euro", a spus unul dintre vânzători care a fluturat steagul Norvegiei şi a scandat lozinci anti Băsescu . „ Eu stimă am pentru acest steag. Ţara asta îmi dă să mănânc de câţiva ani. Muncesc în construcţii şi câştig 3500 de eruo pe lună. În România ce îmi dă Boc sau Băsescu?", a mai spus bărbatul susţinut de ceilalţi participanţi la târg.

Ne fură pe faţă acest guvern. Nu ţi se dă nicio şansă să trăieşti. Au băgat taxa asta ca să câştige tot băieţii deştepţi care vînd maşini noi de parcă românul îşi permite să cumpere o maşină nouă", a spus Viorel Anton, unul dintre vînzători.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite