Protest anemic la Botoşani. Oamenii nu au răspuns la chemarea sindicaliştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de botoşăneni au înfruntat ieri vremea capricioasă pentru a-şi striga nemulţumirea faţă de măsurile de austeritate impuse în continuare de Guvern.

Protestul organizat de sindicatele afiliate la Cartel ALFA, alături de Blocul Naţional Sindical (B.N.S.), precum şi din alte organizaţii sindicale mi a reuşit să scoată botoşănenii din case. Liderii de sindicat s-au dovedit extrem de nemulţumiţi de prezenţa foarte redusă.

Chemarea la manifestaţie a fost una fermă: „PÂNĂ AICI! AJUNGE!" şi a adus în centrul discuţiei crearea de locuri de muncă, redresarea economică, justiţia socială şi solidaritatea. Protestarii s-au adunat la ora 14.00 pe terasa Casei de Cultură a Sindicatelor Botoşani, pentru a porni împreună într-un marş de protest finalizat cu un miting în faţa Prefecturii Botoşani.

image

Vezi foto de la miting

Consilier judeţean către vicepreşedintele CJ Botoşani: "Veţi rămâne în istorie ca un gâgă-faliment"

„Probabil o duc bine de nu au ieşit astăzi. Sunt mult mai puţini decât ne aşteptam" a declarat liderul BNS, Vasile Chiru.

.„Efectele crizei economice şi sociale au ajuns la un nivel intolerabil pentru milioane de români. Singurul răspuns pe care guvernanții au fost in stare să-l dea până acum a fost adoptarea unor măsuri dure de austeritate: tăierea salariilor, dereglemetarea pieţei muncii, destructurarea dialogului social şi a mecanismelor de negociere colectivă, privatizarea serviciilor publice, mărirea vârstei de pensionare și înghețarea pensiilor", a declarat Marius Oroşanu, liderul Cartel Alfa Botoşani. 

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite