Botoşani: Prostituţia de la „Prietenia“ s-a lăsat cu demisia şefului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Huţu, directorul centrului de plasament, a renunţat la funcţie după ce şase fete din internat au fost acuzate că se prostituează

Soarta tinerelor anchetate acum de Poliţie va fi decisă de Direcţia pentru Protecţia Copilului Botoşani.

Demisia Mariei Huţu vine la scurt timp după ce şeful Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), Liviu Rădăşanu, a descoperit că mai multe tinere instituţionalizate practicau prostituţia cu ştirea şefului de centru.


Deşi a evitat să facă public numele centrului cu nereguli, directorul DGASPC  i-a anunţat astăzi pe angajaţii centrului „Prietenia” că noua şefă va încerca să „oprească acest fenoment ciudat”. „Vreau ca pe viitor centrul de Plasament «Prietenia» să redevină ceea ce a fost cândva.

Va trebui să încercăm să le explicăm să renunţe la aceste practici. Dacă nu vom reuşi cu vorba bună, vor fi trimise în alte părţi”, a specificat directorul DGASPC.


Noul director interimar al Centrului de Plasament „Prietenia“ este Carmen Daniliuc, angajată a instituţiei. Fosta şefă, Maria Huţu, a intrat de astăzi în concediu medical.

Scandalul de prostituţie în care au fost implicate şase fete de la Centrul de plasament „Prietenia“ a ajuns în atenţia Poliţiei. Comisarul Gabriel Miron, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, susţine că ancheta în acest caz a fost demarată încă de săptămâna trecută. El nu a precizat dacă este vorba de o reţea din care fac parte şi cele şase fete din centrul de plasament.


Ne-am autosesizat de săptămâna trecută. Facem verificări pentru a stabili dacă este vorba de prostituţie”, a spus comisarul Gabriel Miron. După ce ieri conducerea DGASPC Botoşani a declarat că şase tinere dintr-un Centru de Plasament se prostituează, astăzi directorul acestei instituţii a evitat să mai vorbească despre acest caz.

Şi am încredere că noul director va reuşi să facă acest lucru”, a subliniat Liviu Rădăşanu. Cazul celor şase tinere va fi analizat de comisia Direcţiei. 

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite