Profesorii, plătiţi la bucată pentru munca depusă în timpul examenelor. Tarifele sunt de tot râsul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei lei primeşte un profesor pentru fiecare lucrare corectată la evaluarea naţională şi patru lei pentru o teză de la bacalaureat. Mai câştigaţi sunt cei care au ales supravegherea pe perioada examenelor naţionale. 20 de lei este tariful pe zi, adică mai puţin decât ia un ţăran tocmit cu ziua la prăşit.

600 de cadre didactice au muncit vara aceasta în speranţa că vor câştiga un ban în plus. Acum, Ministerul Educaţiei trage linia şi trece la plată.

Cei mai prost plătiţi sunt profesorii care au corectat tezele absolvenţilor de gimnaziu. Trei lei este preţul plătit pentru fiecare lucrare. Extrem de puţin, susţin la unison, cadrele didactice care au fost nevoite să suporte măcelărirea limbii române în cazul multor candidaţi.

Ceva mai câştigaţi sunt cei care au făcut parte din comisiile d ela bacalaureat. Preţul plătit de minister pentru fiecare lucrare corectată este patru lei la care se adaugă alţi trei lei pentru fiecare elev care a susţinut probele de compteneţe lingvistice şi digitale.

Tariful creşte cu un leu în cazul titularizării dar, cum tezele au fost corectate în alte centre din ţară, profesorii botoşăneni nu vor primi niciun ban.

Ceva mai câştigaţi sunt profesorii supraveghetori. „Ei vor primi 20 de lei pentru fiecare zi de examen. La nivelul judeţului, efortul bugetar este de 620.000 de lei pentru plata celor 600 d ecadre didactice care au luat parte la examenele naţionale", a spus Rodica Roşca, contabil şef IŞJ Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite