Profesorii botoşăneni se pregătesc de grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Ligii Sindicatelor din Învăţământul botoşănean a demarat deja procedurile. Vezi ce spune preşedintele celui de al doilea sindicat din învăţământul botoşănean.

Profesorii botoşăneni afiliaţi la Liga Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar Botoşani sunt consultaţi în aceste zile cu privire la opţiunea lor vizavi de declanşarea grevei pe perioadă nelimitată. Părerile acestora vor fi exprimate în cadrul unui referendum ce se va finaliza vineri, 20 ianuarie.

"Deocamdată am declanşat procedurile de consultare a cadrelor didactice. Vom vedea care va fi părerea lor abia vineri şi în funcţie de aceasta vom face următorul pas", a declarat Liviu Axinte, preşedintele Ligii din Învăţământul botoşănean. Nemulţumirile sunt legate de diminuarea salariilor, precum şi de nerespectarea hotărârilor judecătoreşti obţinute din procesele câştigate.

Maria Ţiprigan, preşedintele Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar Botoşani, structură aproape egală ca număr de membri ca LSI a declarat că nu vor face niciun demers, mai ales în actuala conjunctură politică când un protest al profesorilor ar creşte cota politicienilor ce vor să prindă un os la Putere.

„Cadrele noastre didactice sunt foarte nemulţumite de situaţia actuală, darn nu vor să facă nicio grevă. Şi aşa sunt salariile mici şi au datorii peste datorii nu-şi mai permit să piardă vremea ca unii politicieni să profite din asta. Am făcut un referendum anul trecut şi din 4000 de semnături au venit doar 200 de cadre la protest" a spus Maria Ţiprigan. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite