Pro Volei Botoşani, faliment la fileu după un an în Divizia A

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea de succes a singurului sport de echipă din judeţul Botoşani reprezentat în prima ligă este pe cale să se sfârşească după numai un an. Primul sezon al fetelor de la Pro Volei în Divizia A este foarte probabil să fie şi ultimul din cauza problemelor financiare.

Cătălin Buhăianu, preşedintele de onoare al clubului şi artizanul promovării din 2010, a anunţat că se retrage la câteva zile după terminarea sezonului. De atunci formaţia, practic, s-a autodizolvat. Primul şase a părăsit clubul. Crina Hosu, Andreea Ispas, Laura Mastahac şi sârboaicele Milica Trojanevici, Tijana Burmaz şi Tvana Dinici au plecat libere de contract fiindcă înţelegerile cu clubul le-au expirat la finele playoff-ului. Alte trei jucătoare, Andreea Arhip, Alina Covrig şi Veronica Lupaşcu negociază cu echipe din ţară.


Antrenorul principal Berthold Văsuică a plecat la rândul său de la club astfel încât la ora actuală formaţia a rămas cu rezervele şi cu tehnicianul secund Mihai Vasilică. În aceste condiţii, participarea echipei în viitoare ediţie a Diviziei A este aproape imposibilă, deşi fetele au terminat primul campionat pe locul 7 din 12 competitoare, care le dădea dreptul să evolueze în continuare în elita voleiul.


Pro Volei avea încheiat un protocol de colaborare cu Clubul Sportiv  (CS) Botoşani şi activa ca secţie a acestuia. Numai pentru acest an Consiliul Local a alocat 300.000 de lei pentru susţinerea echipei, iar CS 110.000 de lei. Banii s-au terminat, însă şi oficialii clubului nu îndrăznesc să se gândească la Divizia A. „Ce am avut repartizat pentru secţia de volei s-a terminat. Dacă vom avea o rectificare pozitivă continuăm, dacă nu, nu avem fonduri“, a declarat Andrei Amos, directorul CS.


Echipă înscrisă simultan în diviziile A şi B


Gândurile conducerii clubului se îndreaptă spre Divizia B, unde ar fi necesari 150.000 de lei pentru sezonul de toamnă. „Părerea mea este că pentru Divizia A nu vor mai fi bani, de aceea trebuie să ne axăm pe junioare de Divizia B, o mare parte de aici din localitate şi, de ce nu, pe junioare de la CSŞ“, a mai spus Andrei Amos. Noul sezon competiţional la volei începe în octombrie şi până atunci s-ar mai putea rezolva din probleme, însă Buhăianu este hotărât să nu se mai implice.

„Eu am făcut toate eforturile, dar de unul singur nu pot să ţin echipa. Dacă vrei să ţii o jucătoare trebuie să îi plăteşti salariul. Părerea mea este că lucrurile sunr moarte acum. Nici o jucătoare nu-ţi vine la Botoşani fără bani“, a afirmat Cătălin Buhăianu. Acesta susţine că a fost sunat de mai multe voleibaliste, dar le-a comunicat că nu se mai ocupă direct de echipă. El a înscris totuşi Pro Volei atât în Divizia A, cât şi în Divizia B, în speranţa că se va găsi un investitor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite