Primul poliţist care apără animalele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarii de animale trebuie să fie foarte atenţi cum au grijă de „prietenii“ din lesă
Proprietarii de animale trebuie să fie foarte atenţi cum au grijă de „prietenii“ din lesă

Un inspector va urmări, în mai puţin de o lună, cum sunt respectate în Botoşani drepturile necuvântătoarelor. Oamenii care chinuie patrupedele riscă să primească amenzi care pot ajunge până la 10.000 de lei.

Cazurile de maltratare a animalelor vor fi pedepsite împreună cu instituţii precum Direcţia Sanitar Veterinară, Poliţia, Jandarmeria sau Poliţia Comunitară.

„S-a tot discutat de poliţia animalelor şi, pentru că nu se mai făcea nimic, am înfiinţat noi o instituţie care să se ocupe de drepturile animalelor“, a declarat Alexandru Nicolau, responsabil relaţii publice în cadrul Comisariatului pentru Societate Civilă. Până în prezent, pentru funcţia de inspector scoasă la concurs pentru Botoşani s-a prezentat o singură persoană, taxa de participare fiind de 1.000 de lei.

Se vrea o lege mai dură

„O singură persoană s-a înscris din Botoşani însă, chiar dacă nu va trece de interviu şi proba psihologică, în luna februarie va exista Poliţia Animalelor la Botoşani“, a precizat Alexandra Mălureanu, coordonator presă la Inspectoratul General de Poliţie din cadrul Comisariatului pentru Societate Civilă.

Botoşănenii susţin că era necesară o astfel de instituţie de protecţie a drepturilor animalelor şi chiar pledează pentru mai mulţi inspectori şi o legislaţie mai dură în domeniu. „Sunt foarte multe drepturi încălcate, animale abuzate  şi vorbim aici atât de proprietarii de câini şi pisici din municipiu cât şi de acei botoşăneni de la ţară care au în curte tot felul de animale şi le ţin în condiţii de nedescris, le chinuie“, a comentat Iuliana Melinte, iubitoare de animale.

Până cînd Poliţia Animalelor va fi activă, botoşănenii pot sesiza abuzurile în rândul animalelor la Inspectoratul General al Poliţiei Animalelor, la numărul de telefon 9667.

Animale tratate cu bestialitate
De-a lungul anilor, cazuri extrem de grave de maltratare au fost înregistrate la Botoşani. Printre situaţiile ce au şocat botoşănenii se numără masacrul de la Ipoteşti,  unde mai mulţi câini au fost împuşcaţi în incinta Memorialului „Mihai Eminescu”. Într-un al doilea caz, în localitatea Răchiţi, proprietarul unui cal aproape că şi-a omorât animalul în bătaie cu furca.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite