Primarul din Botoşani vrea festival în fiecare week-end

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul spune că asta este dorinţa cetăţenilor
Primarul spune că asta este dorinţa cetăţenilor

Surprins de succesul pe care l-au avut la Festivalul Verii  actorii Teatrului Mihai Eminescu sau instrumentiştii Filarmonicii, primarul municipiului Botoşani vrea să aibă festival în oraş în fiecare week-end.

Primarul Ovidiu Portariuc le-a cerut şefilor instituţiilor de cultură din subordinera primăriei să prezinte  în cel mult o lună de zile un program artistic accesibil unui public cât mai larg.

"Am discutat cu directorii instituţiilor de cultură despre acest lucru şi le-am cerut să caute piese accesibile tuturor. Spre exemplu, Filarmonica are un public elitist şi niciodată nu a fost deschisă publicului larg. Pot să-şi diversifice repertoriul pentru toate gusturile. Vom organiza concerte şi spectacole gratuite, în stradă şi cu un conţinut accesibil tuturor. " , a explicat primarul Ovidiu Portariuc.

Pentru a-şi duce la îndeplinire planurile, primarul va iniţia o hotărâre de consiliu prin care va propune ca în zilele de week-end, o porţiune a unuia dintre cele mai importante bulevarde ale oraşului să fie închis circulaţiei rutiere, aici urmând să fie organizate respectivele spectacole.

"Este dorinţa cetăţenilor, iar în cel mai scurt timp va lua forma unei hotărâri de Consiliu Local. M-am întâlnit cu sute de oameni şi au fost foarte încântaţi de zona respectivă, de faptul că se crează o zonă foarte largă de circulaţie, de comunicare, şi mulţi au spus, de ce nu s-ar întâmpla asta în fiecare săptămână", a mai spus primarul Ovidiu Portariuc.

Totodată, municipalitatea vrea să achiziţioneze şi o scenă pentru spectacole.  Pentru cele patru zile de festival, s-au plătit pentru închirierea scenei nu mai puţin de 50.000 de lei. Primarul spune că preţul unui scene asemănătoare cu cea de la Festivalul Verii este de cel mult 60.000 de euro.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite