Primarul de Botoşani s-a trezit cu cont fals pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cătălin Mugurel Flutur, primarul Botoşaniului, s-a trezit că are cont pe numele său. Date personale legate de familie şi carieră, dar şi fotografii din arhiva personală, au fost postate de un necunoscut pe reţeaua de socializare.

Contul este activ de o săptămână, iar Cătălin Mugurel Flutur are deja 169 de prieteni, direct interesaţi de viaţa personală şi de hobby-urile sale.
Informaţii legate de studii, familie şi activitatea de zi cu zi sunt trecute pe pagina personală a primarului municipiului Botoşani. Mai mult, la categoria persoanelor pe care le simpatizează apar preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi ministrul Turismului, Elena Udrea. Tot de pe contul „personal“ aflăm că primarul Flutur ţine cu Steaua, iar Bănel Nicoliţă este preferatul său.

Consilierul său a descoperit contul

Muzica populară, cărţile poliţiste şi filmele de spionaj par a fi hobby-urile edilului. Cei mai mulţi internauţi au apreciat „autobiografia“ sinceră a edilului şef. „Am fost un copil obişnuit, care a mers la şcoala la Dorohoi până în clasa a VI-a, când m-am mutat împreună cu familia la Botoşani. Nou venit fiind, am fost privit la început cu oarecare neîncredere. Fapt care m-a ambiţionat să dovedesc că sunt capabil de performanţă. Aşa că, la sfârşitul primului meu an şcolar...la oraş, am terminat pe primul loc în clasă“, scrie cel care a luat locul şefului oraşului în mediul virtual.

Angajaţii Primăriei s-au mirat când au descoperit că şeful lor este utilizator activ al reţelelor de socializare. „Navigam pe Facebook când am găsit acest cont. Am fost uimită că domnul primar a avut timp să posteze toate aceste informaţii. I-am adus la cunoştinţă acest lucru şi a fost stupefiat“, a spus Ioana Matfeev, consilierul primarului.

Vrea să blocheze contul

Edilul şef recunoaşte că multe din informaţiile postate „par veridice“, dar susţine că nu şi-a făcut un astfel de cont pe Facebook, ci altcineva i-a furat identitatea.

„Nu sunt de acord sub nicio formă cu furtul de identitate, cu ascunderea după numele altuia atunci când expui un punct de vedere. Cu atât mai mult, când acesta este persoană publică. Prin natura funcţiilor pe care le deţin, am la dispoziţie o multitudine de mijloace publice de informare prin care pot să-mi expun şi să-mi susţin ideile“, a precizat Cătălin Mugurel Flutur, care nu ştie deocamdată cum ar putea bloca acel cont.

O soluţie nu au nici poliţiştii care nu au înregistrat nicio plângere în acest sens. „Aceste infracţiuni electronice sunt de competenţa Crimei Organizate. Ei ar trebui să se sesizeze fiind vorba despre o persoană publică“, a declarat Daniela Darea, purtător de cuvânt Poliţia Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite