Primarul PDL din Botoșani invită oamenii la cros de 1 Mai. Celelalte partide stau deoparte ca să nu fure startul campaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii organizaţiilor politice judeţene din Botoşani spun şi ei că nu fac serbări câmpeneşti sau alte petreceri de 1 Mai. Primăria municipiului Botoșani oragnizează, însî, evemimentul „1 mai verde ca altul".

„Deocamdată nu avem nimic organizat, dar cu siguranţă nu vom face un bâlci cu mici şi bere", a spus preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu.

Primăria municipiului Botoșani, condusă de democrat-liberalul Cătălin Flutur, candidat pemntru un nou mandat, va organiza diferite manifestări, în zilele de 1 și 2 mai, activități care fac parte din proiectul intitulat „1 mai verde ca altul".

„Sunt mai multe manifestări sub această siglă, o paradă a liceelor, un cros al oraşului, concursuri pentru botoşăneni. Toate astea pentru că Botoşaniul a fost desemnat Capitala Verde a României",a declarat, pentru Mediafax, viceprimarul municipiului, Cătălin Alexa.
Totodată, în municipiul Botoşani se va desfăşura, în 1 mai, cea de-a doua ediţie a „Marşului Respectului", care este un tur al oraşului făcut pe două roţi.

Astfel, începând cu ora 11.00 bicicliştii şi motocicliştii botoşăneni vor face un tur de 14 kilometri prin municipiul reşedinţă de judeţ, pe un traseu prestabilit şi aprobat de autorităţile locale.

Acest marş are ca scop sensibilizarea şoferilor, pentru ca aceştia să acorde o mai mare atenţie bicicliştilor, dar şi promovarea mersului pe bicicletă.

În alte localităţi din judeţ nu sunt anunţate serbări de 1 Mai, edilii invocând fie lipsa banilor, fie faptul că nu vor să fie acuzaţi că au "furat" startul campaniei electorale.

„Din păcate, nu ne permitem să facem ceva. Toate fondurile au fost blocate la Primăria Botoşani. Noi ce sa mai organizăm", s-a întrebat primarul oraşului Darabani, Ghiorghi Burlacu, care a demisionat recent din PNL şi şi-a anunţat o nouă candidatură ca independent.

Şi în oraşul Bucecea ziua de 1 Mai va trece neobservată din lipsă de bani, susţin autorităţile locale, ca şi în oraşul Săveni, unde primarul, Relu Tîrzioru spune că nu va organiza nimic pentru a nu fi acuzat că face campanie electorală.

„Nu am făcut nimic în acest an, nici măcar o felicitare de Paşte nu am dat oamenilor pentru că nu am vrut să creadă cineva că am furat startul în campania electoral", a explicat primarul oraşului Săveni (PNL), candidat pentru un nou mandat.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite