Botoşani: Primarii din provincie sting lumina pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Primarii din provincie sting lumina pe străzi
Botoşani: Primarii din provincie sting lumina pe străzi

Edilii mai multor localităţi din judeţul Botoşani se pregătesc să renunţe la iluminatul public în lipsa banilor de facturi

Administraţia judeţeană din Botoşani nu a obţinut niciun leu în urma recentei rectificări bugetare a Guvernului.

Zeci de primării din judeţ au ajuns la fundul sacului. Dacă unii primari nu au bani să-şi plătească salariaţii, alţii au primit atenţionări de întrerupere a curentului electric. Edilii sperau să mai ia o gură de oxigen în urma recentei rectificări bugetare operate la nivel central, însă guvernanţii nu le-au alocat niciun leu în plus.


Este trist că nu s-au alocat bani pentru a asigura funcţionarea corespunzătoare a primăriilor. Începem să ne obişnuim cu faptul că autorităţile centrale au mai multă plăcere de a hotărî mai degrabă cu privire la normări“, a declarat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.


Beznă în comuna Mitoc


Pentru că nu mai fac faţă situaţiei, primarii pun în aplicare diverse metode de economisire a banului public. O propunere de pe lista primarului din Mitoc este întreruperea iluminatului public stradal. Soluţia găsită de edilul local ar lăsa în beznă o comunitate de aproape 3.000 de persoane.


Şeful primăriei din Mitoc susţine că nu mai are bani să-şi plătească angajaţii decât în septembrie. „Situaţia e critică. Am primit atenţionări că ne taie curentul luna aceasta. Suntem în urmă cu utilităţile. Avem vreo 10.000  de lei datorii în acest sector. Voi întrerupe iluminatul public stradal. Costurile sunt foarte mari. Oricum, în cele din urmă ne-ar tăia ei curentul pentru neplată“, a declarat Vasile Capotă, primarul comunei Mitoc.


Autorităţile botoşănene îşi pun speranţa că se vor găsi ceva sume la nivel local pentru o rectificare bugetară pozitivă. Totul depinde acum de Direcţia Finanţelor Publice. „Vom vedea ce sume avem. Dacă sunt consistente, vom face rectificare. Pentru puţini bani nu are rost“, a declarat Radu Ţurcanu, şeful Fiscului din Botoşani.

Asistenţi sociali lăsaţi fără leafă


Sute de angajaţi ai direcţiilor de protecţie socială din Botoşani au şanse mici să-şi încaseze lefurile pe data de 10 septembrie. Autorităţile judeţene fac eforturi să găsească resurse la nivel local pentru a le asigura acestora salariile aferente lunii trecute.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite