Botoşani: Izolarea termică, fără avize de la Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Izolarea termică, fără avize de la Primărie
Botoşani: Izolarea termică, fără avize de la Primărie

Şefii Primăriei preferă să nu controleze legalitatea lucrărilor pentru a evita cheltuielile.

Conform statisticilor, peste 90% din lucrările de anvelopare termică a locuinţelor sunt făcute fără autorizaţii legale. Beneficiarii lucrărilor au preferat să se apuce de treabă înainte de a-şi completa documentaţia din cauza celor câteva luni de zile necesare pentru a obţine toate semnăturile din partea Primăriei.

 „Nu am efectuat controale în cazul celor care îşi reabilitează termic apartamentele deoarece am considerat că aceştia au făcut un lucru util, protejând astfel blocul. De la bugetul local nu ne putem permite să reabilităm într-un timp scurt toate blocurile din municipiu“, a declarat viceprimarul Cătălin Alexa. Nici firmele autorizate să efectueze lucrările nu se chinuie să obţină toate autorizaţiile şi avizele necesare demarării lucrărilor. „M-au întrebat dacă am autorizaţiile de la Primărie şi le-am zis că nu le-am scos. M-am înţeles cu ei şi am dat drumul la treabă. Dacă mă prind, am să zic că nu am ştiut că trebuie aşa ceva“, a mărturisit Emilia Grigore, proprietara unui apartament care este în curs de anvelopare termică.

Furnizorii, câştigaţi de pe urma ilegalităţii

Izolarea termică ilegală îi avantajează pe micii întreprinzători şi pe vânzătorii de materiale de construcţii. „Avem de lucru până când vine frigul. Am luat avans de la toate lucrările ca să nu le pierdem. Schelele le-am închiriat de la firmele mai mari de construcţii. Anul trecut am făcut destui bani cât să supravieţuim toată iarna“, a mărturisit Ion Străjeru, coordonatorul unei echipe de muncitori. Vânzările de materiale au crescut faţă de anul trecut cu aproape 30%, însă nu din pricina preţurilor scăzute.

„Nu avem clienţi noi anul acesta. Lucrăm cu aceleaşi echipe de constructori. Preţurile la plăcile şi plasele folosite la anvelopări sunt mai mici faţă de anul trecut, însă cantităţile vândute până acum au crescut“, a declarat Marius Hulub, vânzător de materiale de construcţii.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite