Primăria vrea să preia de la E.ON iluminatul public ca să scoată din beznă oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Edilii spun că avem iluminat public de secolul XVII
Edilii spun că avem iluminat public de secolul XVII

Municipalitatea intenţionează să preia cu titlu gratuit de la E.ON Electrica cablurile pentru distribuţia energiei electrice pentru iluminatul public. E.ON Electrica nu a mai invesit un leu în reţelele de iluminat public, iar multe zone ale oraşului sunt de ani de zile lăsate în beznă.

Reprezentanţii municipalităţii negociază acum să preia gratuit reţelele de iluminat public pentru a putea investi în ele din banii bugetul local. Primăria Botoşani a început negocierile cu E.ON în aceată problemă încă de anul trecut.  Potrivit viceprimarului Florin Ghiorghiţă, E.ON nu a mai investit în reţelele de iluminat public din Botoşanji de ani buni de zile.

" E.on nu mai face nici un fel de investiţii în tot ce înseamnă iluminat public, pe ei îi interesează doar să vândă energia şi să câştige banii, nu alocă bani pentru reparaţii, nu au echipă pentru reparaţii şi atunci cred că municipalitatea şi-ar permite să înlocuiască un cablu" a spus viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Sunt zone în oraş unde ilimuniatul public nu mai funcţionează de şapte ani de zile, cum este spre exemplu Calea Naţională,  la intrarea în oraş dinspre Dorohoi.  De asemeni mai sunt probleme cu iluminatul public în cartierele  Griviţa, Ion Pilat, Octav Onicescu, Primăverii şi Bucovinei.

„Este o variantă preluarea instalaţiilor şi a cablurilor pentru distribuţia energiei electrice pentru iluminatul public. Dacă cei de la E.on ar da la administraţia locală reţelele de distribuţie cu titlul gratuit cu siguranţă am fi interesaţi de această preluare. La ora actuală avem un iluminat de sec. XVII", a mai spus viceprimarul.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite