Primăria Dorohoi rămâne fără angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Din cauza salariilor foarte mici, nouă angajaţi ai Primăriei Municipiului Dorohoi au renunţat la locul de muncă. În afară de aceştia, alţi doi şi-au depus cererile de încetare a raporturilor de muncă, după ce au aflat că vor avea salariile micşorate cu 25%.

„A rămas Primăria cu un singur jurist. La registrul agricol se lucrează numai cu doi oameni. De la cadastru au plecat. Nu mai avem audit. Nimeni nu vine la un salariu de zece milioane“, a explicat Gabriela Bălan, preşedintele Sindicatului „ACORD“.

Funcţionarii intră în grevă

Posturile lăsate descoperite de angajaţii care au plecat către alte job-uri plătite mai bine sunt suplinite de salariaţii rămaşi în instituţie. Primăria nu poate face angajări pentru că în acest sector de activitate posturile sunt blocate.  „E foarte greu să ne desfăşurăm activitatea pentru că cei care pleacă, nu pleacă echilibrat, câte unul din fiecare serviciu. Am ajuns să avem descoperite anumite activităţi“, a declarat primarul Dorin Alexandrescu.
Primăria Dorohoi are pe statul de plată aproximativ 170 de oameni, fără cei din Direcţia de Asistenţă Socială. Pentru a protesta faţă de deciziile de austeritate propuse de Guvern, aceştia au intrat în grevă.

„Sindicaliştii vor rezolva documentele de birou, însă nu vor lucra cu publicul. Rugăm populaţia să înţeleagă demersul nostru, tăierile salariale ne afectează profund, vom rămâne cu 6-7 milioane de lei vechi pe lună. Avem şi noi rate la bănci, copii de ţinut în facultate, ne este foarte greu“, a adăugat Gabriela Bălan.

Aplicarea măsurii diminuării câştigurilor salariale cu 25% va conduce, potrivit edililor Dorohoiului, la demisii în masă. În prezent, un angajat cu 25 de ani vechime câştigă 1.500 de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite