(UPDATE) Om de afaceri din Botoşani, dat în urmărire naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Cuciureanu a mai fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în urmă cu doi ani
Constantin Cuciureanu a mai fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în urmă cu doi ani

Constantin Cuciureanu este trimis la închisoare pentru înşelăciune.

Mai este Cuciureanu în ţară? Poliţia l-a dat în consemn la frontieră

FOTO Vezi cum au descins mascaţii la locuinţele lui Cuciureanu

ora  14.20

În jurul orei 14.00, poliţiştii botoşăneni au demarat procedura urmării naţionale a lui Constantin Cuciureanu care trebuie să execute o pedeapsă cu închisoare de şase ani pentru un prejudiciu adus statului de aproape jumătate de milion de lei.Mascaţii l-au căutat în trei locaţii dar nu l-au găsit.

Mascaţii au descins la trei dintre locuinţele lui Constantin Cucuiureanu

Click aici pentru fotografii de la descinderi

.„Întrucât , în urma acţiunilor de căutare, persoana nu a fost găsită, am demarat procedura de dare în urmărire naţională a lui Constantin Cuciureanu", a declarat Daniela Darea, purtător de cuvânt IJP Botoşani.

UPDATE ora 13.00

Un echipaj DUPIR se află acum la locuinţa omului de afaceri Constantin Cuciureanu de pe strada Popa Şapcă din municipiul Botoşani.Trupele speciale au descins în locuinţa afaceristului şi fac percheziţii. Mandatul de executare a pedespei de şase ani cu executare emis pe numele lui Constantin Cuciureanu încă de aseară nu poate fi aplicat pentru că omul de afaceri nu a fost găsit acasă. Mascaţii îl caută.

Cine este Constantin Cuciureanu? Un fost chelner devenit baron local

Astăzi se pune în executare sentinţa definitivă şi irevocabilă dată ieri Secţia Penală de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care decis aplicarea imediată a mandatului de arestare pentru şase ani a omului de afaceri botoşănean Constantin Cuciureanu.

La această oră, poliţiştii îl caută pe afaceristul condamnat la puşcărie pentru înşelăciune. Surse din rândul anchetatorilor susţin că, Cuciureanu nu a fost la domiciliu şi nici la sediul firmei Moldopan din zona industrială a municipiului Botoşani.

Nu este exclus ca omul de afaceri să fie în Suceava. Şi acolo s-au mobilizat trupe ale Poliţiei care îl caută pentru a-l arunca după gratii pe Cuciureanu.

Cotroversatul om de afaceri a fost judecat într-un dosar în care era acuzat că în urmă cu 11 ani a decontat ilegal de la stat cupoane agricole, prejudiciind statul cu peste 400.000 de lei. Este vorba de o tranzacţie făcută prin SC Pro Iris Cristeşti, care ar fi achiziţionat de pe piaţă şi decontat ilegal de la stat 42.000 de cupoane. În aceeaşi perioadă, mai mulţi oameni de afaceri au fost trimişi în judecată pentru fapte similare. Toţi, cu excepţia lui Constantin Cuciureanu, au fost judecaţi şi unii chiar condamnaţi.

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat în data de 24 martie 2011 la şase ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune. Avocaţii lui Cuciureanu au formulat recursul care a fost respins de Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie.

După 10 ani de procese, Constantin Cuciureanu ajunge în puşcărie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite