Președintele executiv al FC Botoșani, învinuit de dezafilierea U Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Şfaiţer, preşedintele executiv FC Botoşani
Cornel Şfaiţer, preşedintele executiv FC Botoşani

Cornel Șfaițer riscă până la 15 ani de pușcărie.Procurorii l-au chemat la DNA ca să i se aducă la cunoștință învinuirile în acest dosar.Președintele executiv al Fc Botoșani este acuzat că, în calitate de membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a votat ca UniversitateA Craiova să nu mai joace în Liga 1.

Cornel Şfaiţer a ajuns ieri la DNA alături de alți opt membri ai FRF. Niciunul dintre ei nu a fost audiat dar toți au fost puși oficial sub învinuire." Nu m-a întrebat nimeni nimic. Mi s-a adus doar la cunoștință că am calitate de învinuit. Sunt mai multe acuzații iar una dintre ele este dezafilierea Universității Craiova. Mă consider nevinovat și mi-am angajat deja un avocat care să mă apere", a declarat Cornel Șfaițer, președinte executiv Fc Botoșani.

Alături de Șfaițer, alți 11 membri ai comisiei FRF, precum președintele FRF, Mircea Sandu, și președintele Ligii profesioniste de fotbal, Dumitru Dragomir, sunt acuzaţi de "abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, săvîrșite în realizarea scopului urmărit", infracțiuni pedepsite cu închisoare de pînă la 15 ani.

Președintele FRF și președintele Ligii profesioniste de fotbal mai sunt cercetați şi pentru încălcarea articolului 13 din Codul Penal, ce prevede următoarele: "Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani".

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite