Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PDL Botoşani a fost acuzat de trafic de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Verenciuc (33 de ani) a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Iaşi pentru că ar fi racolat fete şi le-ar fi trimis în Grecia să se prostitueze. Alături de el procurorii l-au pus sub acuzare şi pe Sergio Buga (23 de ani) pentru trafic de persoane.

Botoşani: Liderul tinerilor pdl-işti, suspendat din funcţie!

Procurorii susţin că în perioada 2004-2006 caei doi au racolat mai multe fete din Iaşi şi Botoşani şi le-au trimis în Grecia la fratele vitreg a lui Verenciuc. „Inculpatul Verenciuc a racolat prin înşelăciune sau prin promisiuni false, direct sau prin interpuşi, mai multe persoane de sex feminin, în scopul transferării lor în Grecia, către fratele vitreg a inculpatului, Grigoraş Cristinel, pentru a fi exploatate în folosul lor prin practicarea prostituţiei sau prin  executarea unei munci sau îndeplinirea de servicii în mod forţat şi cu încălcarea normelor legale", se precizează în rechizitoriu.

Potrivit procurorilor, Verenciuc racola fete din judeţul Botoşani, le ducea în cluburi, le plătea consumaţia şi întreţinea relaţii sexuale cu ele. Apoi le propunea să lucreze în Grecia ca baby-sitter. Sergio Buga l-ar fi ajutat pe Verenciuc să racoleze tinere şi din Iaşi. „Inculpatul Verenciuc Marian îl recompensa pe învinuitul Buga Sergio , precum şi pe alte persoane, care îl ajutau în activitatea de racolare a victimelor, cu diferite sume de bani sau obiecte, pentru fiecar victimă pe care aceştia o convingeau să plece în Grecia", menţionează procurorii în rechizitoriu.

Marian Verenciuc

image

Verenciuc le-ar fi cumpărat haine fetelor, le-ar fi dus la coafor şi le-ar fi plătit transportul, iar acestea trebuiau să-i restituie banii ulterior.

Fetele ajungeau în Grecia la fratele tânărului, care le-ar fi obligat să se prostitueze în diferite locaţii. Conform rechizitoriului, Cristinel Grigoraş, fratele lui Verenciuc, le lua actele fetelor, le bătea şi chiar le viola, dacă acestea refuzau să întreţină relaţii sexuale cu dieferite persoane.

Jumătate din banii câştigaţi de tinere ar fi ajuns în buzunerele lui Grigoraş. Doar de pe urma a două tinere bărbatul ar fi câştigat aproximativ 77.000 de euro. O parte din bani ar fi ajuns şi la Verenciuc.

În faţa anchetatorilor preşedintele Organizaţiei de Tineret al PDL Botoşani nu şi-a recunoscut faptele. Procurorii l-au trimis pe tânăr şi pe Sergio Buga în judecată pentru trafic de persoane, iar pentru Grigoraş dosarul s-a disjuns.

Marian Verenciuc nu a putut fi contactat pentru a-şi spune punctul de vedere.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite