Pregătiri pentru primele naşteri sub apă la Maternitatea Botoşani: Tarifele sunt la jumătate faţă de cele din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cadă specială în valoare de 8000 de lei a fost montată astăzi în sala de naşteri. Primele naşteri sub apă se vor face luna viitoare. Deja 12 cereri sunt depuse în acest sens.

Cada, care seamănă cu un jacuzzi ultramodern, a fost montată într-o sală de naşteri de la etajul I al Maternităţii Botoşani şi va fi testată luna viitoare de mămicile care vor să nască fără dureri şi într-un timp mai scurt.

„Apa va fi pompată la fiecare naştere din bazinul spitalului şi testată microbiologic cu buletine de analiză de la DSP. Apa va fi încălzită la o temperatură de 37 de grade iar mamele vor naşte în premieră prin această metodă", a spus dr. Gladiola Ilcu, director medical Maternitatea Botoşani.

Mămicile trebuie să scoată din buzunar în jur de 1000 de euro pentru o astfel de naştere întrucât serviciile de acest gen nu sunt decontate de Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate iar pacienta trebuie să suporte o parte din cheltuieli.

Deja sunt depuse 12 cereri pentru naştere sub apă mai ales că tarifele sunt la jumătate faţă de cele practicate de Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie "Regina Maria" din Bucureşti sau de spitalul privat din Braşov, singurele din ţară care folosesc aceatsă metodă. „Cererile sunt de la femei din întreaga ţară care sunt atrase de preţurile mai mici. Ele vor fi asistate la naştere de propriul medic care le-a urmărit naşterea", a mai spus directorul Maternităţii.

Vezi avantajele naşterii sub apă,  vineri din Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite