Prefectul de Botoşani de descoperit cât de insalubre sunt şcolile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Multe dintre şcoli nu sunt pregătite să-şi primească elevii
Multe dintre şcoli nu sunt pregătite să-şi primească elevii

Prefectul Adrian Constantinescu a ţinut astăzi să vadă personal care este stadiul de pregătire a unităţilor de învăţământ pentru începerea anului şcolar.

Însoţit de Mihaela Huncă, inspectorul şcolar general,  prefectul Adrian Constantinescu a inspectat mai multe şcoli şi grădiniţe din comunele Truşeşti, Stăuceni, Gorbăneşti şi Albeşti.

În comuna Gorbăneşti prefectul judeţului a constatat că lucrările desfăşurate pentru primirea şcolarilor sunt insuficiente.  Ssălişe de clase sunt fără clanţe şi yale la uşi, lambriurile sunt  desprinse de pe pereţi, iar la grupurile sanitare gresia şi faianţa este spartă şi ciobită. Oficialii au constatat că lucrările de pregătire se desfăşoară superficial, iar cauza ar putea fi fondurile insuficiente alocate de primărie pentru acesete activităţi.

În  Truşeşti prefectul a ţinut să vadă şi şcoala generală dar şi Grupul Şcolar „Demostene Botez", aici având neplăcuta surpriză să constate că pentru cei peste 600 de elevi, unitatea de învăţământ are la dispoziţie doar două wc-uri.

La Albeşti situaţia e şi mai gravă, deoarece şcoala principală este în lucru de ani de zile, şi deşi ar fi trebuit să fie dată în folosinţă în această toamnă, acest lucru nu se poate realiza. Proiectul de reabilitare se derulează prin structurile ministerului educaţiei, iar primăria nu cunoaşte motivele din care lucrările mai mult au stagnat decât au continuat. Şcolarii au la dispoziţie clădiri vechi, mici, insuficient iluminate şi cu spaţii dispuse impropriu activităţii didactice.

  „ Într-o comună în care sunt peste 1000 de copii ar fi trebuit să primeze condiţiile oferite de şcoli şi mai puţin confortul funcţionarilor din primărie. Nu cred că-i încălzeşte cu ceva pe cei mici faptul că primăria comunei are un sediu de nota 10.", a declat prefectul Adrian Constantinescu. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite