Portret / Laura Macoviciuc visează să cânte cu Mariah Carey

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Macoviciuc
Laura Macoviciuc

Are 12 ani şi adoră scena. Cântă de când era un „ghemotoc“ care încă nu ştia să scrie, dar captiva atenţia celor din jur prin glasul ei special. Încă de când era la grădiniţă a fost remarcată prin vocea sa. I-a plăcut de mică să cânte şi orice melodie auzită era preluată de Laura şi parcă mai frumos suna din glasul ei de copil, chiar dacă pe post de microfon avea o păpuşă sau o sticlă de apă.

Pentru că şi-au dat seama că au un copil deosebit, părinţii nu au stat pe gânduri şi au decis să-i valorifice harul. „Când urc pe scenă mă simt foarte bine pentru că muzica este felul meu de a mă exprima. Cel mai mult mă ajută publicul, care mă face să uit de emoţii. Ştiu însă că trebuie sa fiu atentă pentru a nu-i dezamăgi“, a spus artista.


A început repetiţiile de la vârsta de opt ani, când a fost remarcată de profesorul Ciprian Mihai în urma unei prestaţii avute în cadrul Clubului Copiilor şi Elevilor din Dorohoi, iar din 2004, acesta a inclus-o pe talentata Laura în grupul Voces. „A venit la Clubul Copiilor când era cât un ghemotoc. Era la grădiniţă. A progresat foarte mult de când lucrăm. Are o voce sensibilă, dar puternică. Ştie să se joace cu vocea ei, să dea culoare unui cântec. Am încredere că pe viitor va putea să-şi facă un nume în muzica uşoară“, a spus despre artistă, instructorul ei, profesorul Ciprian Mihai.


Îşi face singură coregrafiile


Micuţa cântăreaţă stârneşte admiraţia celor din jur şi prin coregrafiile ce însoţesc melodiile pe care le interpretează şi care îi poartă semnătura. „Bunica mea avea o voce frumoasă şi-i plăcea să danseze. Se poate spune că am moştenit aceste talente de la ea“, a precizat copila.


Drept dovadă că repetiţiile din ultimii ani au dat roade stau premiile obţinute la diferite concursuri muzicale. În 2005 a luat primul premiu I la Festivalul „DO RE MI“. A urmat apoi o competiţie cu mari emoţii, recunoaşte tânăra, la Galaţi, la Concursul Internaţional „Ceata lui Piţigoi“, unde, cu ajutorul publicului, a reuşit să-şi înfrângă tracul. În 2007 a obţinut alte două premii, iar doi ani mai târziu a primit premiul special la competiţia „Ghiocelul de argint“ de la Bârlad.


De la muzică la literatură


Nu a dus lipsă de apariţii televizate, fiind invitată la diferite emisiuni muzicale. Împreună cu grupul Voces a lansat CD-urile „Suflet de copil“ şi „Cântec pentru Iisus“. Tot împreună cu acest grup a fost de două ori în turnee, în Italia. Laura se remarcă şi prin creaţiile literare. Şi acestea i-au adus premii, unele la nivel naţional.


„La şcoală, materia mea preferată este limba română. Atunci când citesc o poveste sau învăţ o lecţie mă simt foarte bine şi nu trebuie să repet foarte mult pentru a şti. Ideile le găsesc repede“
, a spus artista.

__________________

profil
născută.
10 octombrie 1997, Dorohoi.
studii. Elevă în clasa a V-a A la Şcoala Nr. 5 „Spiru Haret“ din Dorohoi.
familie. Este singură la părinţi.

întrebări şi răspunsuri
Care sunt artiştii tăi preferaţi şi de ce?
Andra şi Mariah Carey sunt artiştii mei preferaţi pentru că au voci speciale şi sunt printre cei mai buni în industria muzicală. Cel mai mare vis al meu este să interpretez o piesă împreună cu Mariah Carey.
Muzica va rămâne domeniul în care vei dori să profesezi sau ai alte opţiuni?
Mi-aş dori să fac o carieră în muzică sau în actorie pentru că-mi place foarte mult să fiu pe scenă, acolo simt că e locul meu.

ce-i place
Laurei îi place să cânte, să deseneze, să joace tenis şi să călătorească. Mai mult ca orice, artista adoră scena. Filmele ei preferate sunt „Singur acasă“ şi „Liceul muzical 2“.

ce nu-i place
Mica artistă detestă muzica proastă, în special manelele, iar cel mai mult o deranjează persoanele lăudăroase şi mincinoase.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite