Portret/ Aurel Ioniţă aduce performanţa în volei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Ioniţă
Aurel Ioniţă

Sportivul a promovat în prima ligă alături de CS Pro Volei Botoşani. Toate formaţiile antrenate de botoşănean şi-au îndeplinit până acum obiectivele. Aurel Ioniţă a schimbat terenul de joc pentru cariera de antrenor în 1992, când i s-a oferit un post la Sibiu.

„La Sibiu am promovat echipa în divizia A şi am stat un an în clasament. Apoi am plecat la Universitatea Cluj, Galaţi, Slatina, Politehnica Timişoara, Rapid Bucureşti… Au fost multe echipe“, a declarat fostul sportiv.

Aurel Ioniţă a antrenat de-a lungul carierei atât echipe feminine, cât şi masculine. Nu a făcut niciodată diferenţe, atâta timp cât era vorba de promovare şi de obiective îndrăzneţe.

A venit la Botoşani în 2009

„Pasul de la băieţi la fete nu mă deranjează foarte tare pentru că în timp am acumulat destulă experienţă. Probabil că unii sunt obişnuiţi numai cu băieţii sau numai cu fetele. Eu lucrez la fel de bine în ambele situaţii, chiar dacă diferă datele problemei“, a declarat actualul tehnician al CS Pro Volei. În urmă cu un an, Aurel Ioniţă a părăsit Rapid Bucureşti pentru CS Pro Volei Botoşani.

„Nu mă aşteptam să fie atât de greu anul ăsta. Asta o confirmă şi ceilalţi. Este cel mai greu an de promovat în Divizia A pentru că s-au găsit aceste echipe din Bucureşti mult mai puternice ca anul trecut, care îşi doresc să promoveze“, a explicat tehnicianul.

Aurel Ioniţă a acceptat să preia conducerea tehnică a formaţiei botoşănene numai în condiţiile în care obiectivul pentru această ediţie de campionat va fi promovarea. În toată cariera sa nu a stat mai mult de un an în liga secundă şi nu are de gând să facă nici acum excepţie de la regulă.

Este foarte exigent

„Aceasta a fost discuţia pe care am avut-o când am venit aici. Era cu totul altă echipă. Am făcut nişte transferuri foarte bune. Au rămas şi jucătoare din vechiul lot. Acum avem unul care merită promovarea. Nici nu mă gândesc la eşec. Chiar îmi fac gânduri pentru noul sezon în Divizia A“, a adăugat tehnicianul.

Aurel Ioniţă se consideră un antrenor de criză, care poate salva o ediţie de campionat pe ultima sută de metri în ciuda timpului scurt sau a piedicilor financiare. „Au fost şi promovări şi cupe europene. Eu sunt un antrenor de criză. Experienţa m-a adus numai în astfel de situaţii şi am fost capabil să rezolv situaţiile mai dificile. Cel mai greu moment a fost la Slatina, însă am reuşit şi cu băieţii de acolo. Foarte multe cluburi sunt în criză, au investit bani şi caută astfel de antrenori“, a spus principalul CS Pro Volei.

Are contract pe doi ani

Aurel Ioniţă are o înţelegere încheiată la Botoşani pe doi ani. „Dacă obiectivul va fi doar menţinerea în liga întâi există şi varianta să renunţ. Când eşti chemat la o echipă care este în primele şase ai tendinţa să păşeşti numai în curtea lor. Nu m-ar deranja dacă anul viitor am fi în primele opt din ţară“, a subliniat Aurel Ioniţă.

Profil

Născut: 28 septembrie1960, Bucureşti.
Studii: Şcoala de Antrenori.
Familie: Căsătorit, are doi copii.

Întrebări şi răspunsuri

Dacă nu ar fi fost voleiul, ce alt sport aţi fi ales?
Tenisul de câmp. Mi-a plăcut foarte mult în copilărie, dar nu erau posibilităţi atunci. Este un sport foarte costisitor.

V-aţi duelat cu foştii antrenori?
La acest baraj de promovare m-am întâlnit cu primul antrenor pe care l-am avut la 12 ani.

Ce-i place
Lui Aurel Ioniţă îi place să înoate, deşi în Botoşani nu prea are unde.

Ce nu-i place
Nu-mi plac oamenii care-şi dau cu părerea în domenii în care nu au niciun fel de certificare.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite