Portret/ Andreea Olteanu calcă pe urmele lui Bruce Lee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Olteanu practică artele marţiale de patru ani. Cel mai bine se antrenează pe muzică rock, iar până în prezent a obţinut trei medalii.

Deşi are doar 13 ani, Andreea reuşeşte să pună la pământ chiar şi băieţii mai mari decât ea. A început să practice arte marţiale de la vârsta de nouă ani. Primul stil pe care Andreea Olteanu a început să-l înveţe a fost Jeet Kune Do (JKD). „Am început să practic Jeet Kune Do în luna august a anului 2006. Antrenamentul mi-a plăcut chiar de la început“, recunoaşte Andreea Olteanu.Tânăra a început să practice artele marţiale la îndemnul părinţilor, care au considerat că trebuie să ştie câteva tehnici de autoapărare pentru a nu mai fi bătută de băieţi atunci când ieşea la joacă.


A luat lecţii de la maeştri


Treptat, copila a început să înveţe tehnici de la cei mai buni luptători din Europa, participând la stagii internaţionale. „La mai puţin de un an, în iunie 2007, am participat la primul meu stagiu internaţional de pregătire. A venit în România, chiar în Botoşani, Si-Fu Luca Marinello, cel mai bun luptător de Jeet Kune Do din Europa“, a mai spus mica luptătoare.


Rezultatele antrenamentelor săptămânale nu au întârziat să apară. În 2008, Andreea a obţinut prima medalie în cadrul unei competiţii dedicate memoriei lui Bruce Lee, fondatorul stilului practicat de botoşăneancă. „În anul 2008 am participat la Gala Bruce Lee de la Oţelu Roşu şi am câştigat medalia de argint. La două săptămâni după aceea, am mai participat la un stagiu de pregătire cu Si-Fu Luca Marinello, unde am avut privilegiul, eu şi încă patru sportivi, să fim examinaţi de însuşi Si-Fu Luca“, a spus Andreea.


A participat la Gala „Bruce Lee“


Tot în anul 2008, puştoaica luptătoare a avut al treilea stagiu internaţional de pregătire, tot la Botoşani, de această dată însă cu un maestru din Suedia, Si-Fu Stefan Nikander. Anul acesta, botoşăneanca a obţinut alte două medalii într-o competiţie între judeţe. „Anul acesta, pe 27 martie am participat la Gala „Bruce Lee“ organizată în Botoşani, unde am luat medalia de aur şi medalia de onoare pentru cel mai tehnic sportiv la categoria mea - juniori-feminin“, a mărturisit luptătoarea de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“.


Botoşăneanca se antrenează săptămânal câte patru ore repartizate în două şedinţe, antrenorul fetei fiind cel care a avut ocazia să înveţe tehnici de la ucenicii lui Bruce Lee. Si-Fu Cătălin Amariei, antrenorul Andreei, se declară mulţumit de performanţele elevei sale şi speră ca pe viitor tânăra să acumuleze cât mai multe cunoştinţe în domeniul artelor marţiale.


„Andreea a participat la multe stagii naţionale de pregatire şi la trei stagii internaţionale, sub îndrumarea unor maeştri de marcă din Italia şi Suedia, dobândind cunoştinţe extrem de vaste în domeniul artelor marţiale, comparativ cu vârsta ei. Sunt mulţi instructori care de 10 sau 20 de ani nu şi-au mai perfecţionat tehnicile în niciun seminar de pregătire, fiind eficienţi asemenea unui antivirus care de 10 ani nu şi-a mai facut update“, a spus Amariei.

întrebări şi răspunsuri


Ce meserie ai vrea să ai?
Când cresc mare doresc să devin tatoo artist sau game tester.
Ce aşteptări ai de la tine în domeniul artelor marţiale?
Vreau să obţin măcar centura neagră.
Care este materia ta preferată la şcoală?
Îmi place engleza pentru că am prieteni străini şi îmi place să vorbesc cu ei pe internet.

profil
născută. 27 ianuarie 1997, Botoşani.
studii. Elevă în clasa a VI-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“.
familie. Este singură la părinţi.

ce-i place
Andreea adoră muzica rock- Îi scultă cu plăcere pe Marilyn Manson şi Otep. De asemenea, luptătoarea este pasionată de jocurile video, piercing-uri şi tatuaje. Îi place să petreacă timpul la calculator şi să citească de câte ori are ocazia.

ce nu-i place
Luptătoare detestă morcovii. Nu suportă muzica proastă şi aici face referire la manele. Andreea spune că nu este nici fan al muzicii populare şi că nu-i place soarele.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite