Portret/Constantin Guraliuc a lăsat fotbalul pentru coafuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Guraliuc
Constantin Guraliuc

Botoşăneanul a plecat la Bucureşti cu gândul să urmeze o carieră de fotbalist. În Capitală a devenit model, iar apoi a deprins secretele meseriei de stilist. Pasiunea lui Constantin Guraliuc pentru fotbal l-a  motivat pe botoşănean să urmeze cursurile Liceului Sportiv.

Visul său de a face o carieră în lumea fotbalului s-a risipit în timp din cauza dificultăţilor financiare de la cluburile din oraş.

„Ca să poţi deveni cunoscut, în orice domeniu, trebuie să mergi tu acolo unde poţi întâlni oportunităţile, nu te vor căuta niciodată ele pe tine. Am înţeles, după liceu, că trebuie să-mi încerc norocul într-un oraş mai mare, unde aş fi avut mai multe şanse să mă remarc, aşa că am plecat la Bucureşti“, povesteşte Constantin Guraliuc.

De pe terenul de fotbal, la prezentări de modă

La 24 de ani, când a ajuns în Capitală, a fost destul de derutat pentru că nu ştia de unde să înceapă. După mai multe luni de căutări, a ascultat sfaturile prietenilor săi, a mers la o agenţie de modă şi a ajuns astfel să lucreze ca manechin. „Mi-am zis, de ce nu? Aşa am ajuns să-mi găsesc un job şi să lucrez la câteva emisiuni de modă care se difuzau în perioada respectivă. Apoi am participat la mai multe prezentări, am pozat pentru câteva reviste şi aşa, uşor, uşor, am intrat în modeling“, îşi aminteşte Costi, cum îi spun apropiaţii.

De aici până la a deveni atras de hair-style nu a fost decât un pas. „Aveam câţiva prieteni cu care mergeam la prezentări şi ei lucrau deja în saloane renumite din Bucureşti. Erau foarte cunoscuţi în lumea bună şi câştigau bine. Aşa le-am cerut sfatul şi m-au învăţat cum să fac să ajung şi eu profesionist în domeniu“, spune Constantin Guraliuc.

Deşi ani la rând şi-a dorit să ajungă fotbalist, Costi a început, la 25 de ani, să meargă la cursuri de coafură. Pentru doi ani a lucrat în mai multe saloane din ţară şi a mers la seminarii organizate de profesionişti. A pus suflet şi a învăţat să vopsească, să coafeze şi să tundă. Din economiile adunate şi-a deschis propriul salon la Botoşani.

Acum, Constantin Guraliuc este unul din cei mai căutaţi stilişti din oraş. „Visul meu este să deschid o şcoală de stilişti, unde să-i învăţ şi eu pe alţii din secretele meseriei“, afirmă botoşăneanul.

Profil

Născut: 19 mai 1975, Botoşani.
Studii: Liceul cu Program Sportiv Botoşani.
Familie: Este căsătorit, are un copil.

Întrebări şi răspunsuri

A fost grea trecerea de la sport la modă?
Nu a fost grea pentru că am făcut-o din plăcere. Şi, deşi nu este nicio legătură între ele, orice lucru pe care-l faci din plăcere se învaţă uşor. Iniţial, nici nu-mi trecea prin cap că voi avea o astfel de meserie, dar când am descoperit-o am ştiut că voi putea face performanţă.

Ai lua-o de la capăt într-un alt domeniu?
Toţi ştim că viaţa este foarte schimbătoare. Nu se ştie niciodată ce vremuri mai vin. Mie îmi place mult ceea ce fac acum. Dar dacă va fi nevoie, cine ştie? Eu sper totuşi să pot practica această meserie mult timp şi să ajung să-i învăţ şi pe alţii atunci când voi avea propria şcoală de stilişti.

Ce-i place
Îi place să descopere locuri şi oameni noi, aşa că de câte ori are ocazia călătoreşte prin lume. În timpul liber joacă fotbal cu prietenii şi urmăreşte cu pasiune campionatele importante din acest domeniu sportiv. Îi mai plac hainele şi ceasurile.

Ce nu-i place
Botoşăneanului nu-i plac minciuna, ura, mitocănia şi lenea. „În principiu, nu sunt de acord cu tot ce se întâmplă la ora actuală în România, mai ales în domeniul politicii“, spune Constantin Guraliuc.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite