Portret/ Gică Tabultoc: „Nu se mai joacă fotbal din plăcere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Susţine de unul singur formaţia AS Roma şi a reuşit să ofere echipei cea mai modernă bază sportivă din Botoşani.

Gică Tabultoc a fost atras de fotbal încă din copilărie. A jucat în cadrul echipei Zorile Roma, formaţie ce activa în campionatul judeţean, până în 1988, când echipa a fost desfiinţată.

Imediat după Revoluţie, împreună cu un bun prieten, Gică Tabultoc a preluat formaţia şi a reuşit timp de cinci ani să se menţină în campionat, chiar dacă finanţarea lipsea cu desăvârşire. „Zorile Roma era în campionatul judeţean. Atunci erau două serii. Erau 14 echipe în serie. Noi jucam de plăcere. Puneam bani toţi pentru arbitraj. Berea de după meci tot din buzunarul nostru era, dar fotbalul era fotbal. Jucam la ambiţie. Băteam la Roma orice echipă, chiar şi pe cele care trăgeau la promovare“, îşi aminteşte Tabultoc.

Din 1995 până în 2006, echipa nu a mai activat. Gică Tabultoc nu a renunţat la pasiunea lui şi în urmă cu patru ani a decis să finanţeze de unul singur echipa şi să-i schimbe numele în AS Roma.

Lasă totul moştenire comunei

 „Îmi place sportul. Orice ramură sportivă îmi este pe plac. Am jucat şi handbal, tenis de câmp, tenis de masă. Nu mă dau înapoi de la nicio confruntare sportivă“, a declarat botoşăneanul.

Acum AS Roma deţine o bază sportivă impresionantă pentru orice echipă din judeţ. „Nu se poate face performanţă fără finanţare. Nu se joacă fotbal acum fără să dai prime şi salarii. Nu se mai joacă de plăcere. Eu tot ce am făcut am făcut din plăcere, însă la fotbalişti nu este la fel. La început am primit promisiuni de la primărie că toate investiţiile vor fi finanţate de ei, însă până la urmă am scos totul din buzunarul meu“, a declarat finanţatorul AS Roma.

Echipa patronată de Gică Tabultoc are la dispoziţie autocar propriu, teren cu nocturnă, vestiare şi sală de mese, facilităţi care la nivelul campionatului judeţean nu se regăsesc nicăieri.  „Tot ce am făcut, am făcut din pasiune şi sper să rămână ceva în urma mea pentru comună. Nu iau nimic cu mine. Sper să se ajungă să se joace fotbal din nou din plăcere şi nu pentru bani“, a mărturisit preşedintele clubului AS Roma.

Profil
Născut. 28 martie 1963, Botoşani.
Studii. Şcoala Profesională.
Familie. Căsătorit, are trei copii.

Întrebări şi răspunsuri
Câţi bani aţi băgat până acum în fotbal?
Nu am calculat niciodată, de frică să nu mă dea femeia afară din casă.
Unde vedeţi echipa AS Roma peste cinci ani?
În liga a treia. Vom vom îndeplini toate condiţiile pentru licenţiere.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite