Portret/ Cristi Popovici: „Vreau să rămân aproape de fotbal“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Popovici
Cristi Popovici

Deşi a antrenat trei ani în Liga I, tehnicianul pregăteşte acum pe FC Botoşani şi speră să ajungă din nou în primul eşalon alături de formaţia locală. După ce şi-a încheiat cariera pe teren, Cristi Popovici s-a implicat în administrarea activităţii fotbalistice.

Funcţia de director sportiv nu a fost însă pe placul lui, motiv pentru care s-a îndreptat către antrenorat.

„Am început la Aerostar în divizia C. Eram director sportiv la FCM Bacău şi după doi ani de activitate am simţit că nu e locul meu acolo şi m-am apucat de antrenorat. Am antrenat o echipă de Divizia C care avea ca obiectiv promovarea. După primele nouă etape eram pe locul doi şi am fost anunţat de conducere că nu mai au forţa de a continua“, îşi aminteşte tehnicianul.

A stat trei ani pe banca tehnică a Bacăului

După episodul Aerostar, Cristi Popovici se întoarce la Bacău tot pe o funcţie administrativă, secretar general al clubului FCM Bacău. „La sfârşitul campionatului, în ultima etapă, era antrenor Ilie Dumitrescu şi a renunţat. A fost o şedinţă fulger cu Sechelariu şi Chivorchian, în care s-a propus să mă pună pe mine antrenor în ultima etapă. Bacăul era retrogradat în proporţie de 70%. Am câştigat la Braşov şi Steaua a făcut egal la Galaţi. Am rămas în prima ligă“, povesteşte actualul antrenor al FC Botoşani.

Timp de trei ani, Cristi Popovici a antrenat formaţia FCM Bacău în liga întâi. „După trei ani am retrogradat, însă ştiam acest lucru încă de la începutul campionatului. Primarul a pierdut alegerile şi nu a mai putut susţine echipa. Am continuat la Bacău trei ani şi jumătate, după care am venit la Botoşani“, explică tehnicianul.

Iubit de suporteri şi galerie

Cristi Popovici a influenţat direct parcursul FC Botoşani înainte de a prelua conducerea tehnică a formaţiei. După meciurile pierdute în deplasare la Bacău, acţionariatul FC Botoşani a luat decizia de a-l demite mai întâi pe Mihai Ciobanu, iar mai apoi pe Leo Grozavu. „Când am venit prima dată mi-a plăcut echipa. Lotul era unul valoros, însă nu am găsit un motiv pentru căderea echipei. Am preluat echipa de pe locul 13 şi am reuşit să termin campionatul pe locul 5“, mai spune Popovici.

La Botoşani nu a fost fluierat sau huiduit vreodată, iar galeria nu i-a cerut demisia, chiar dacă de ani buni visul promovării nu se materializează.
Cristi Popovici nu se vede făcând altă meserie în viaţă. „Vreau să rămân mereu aproape de fotbal, chiar şi după ce îmi închei cariera de antrenor. Nu mă văd făcând altceva“, explică fostul fotbalist.

Profil

Născut: 13 februarie 1968, Bacău.
Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.
Familie: Căsătorit, are două fete.

Întrebări şi răspunsuri

Vă este dor de Liga 1?
Sigur. Asta îmi doresc. Am fost aproape de a prelua Ceahlăul, dar sunt optimist şi sper să mai ajung să antrenez în prima ligă.

Cât de mult contează norocul în cariera unui antrenor?
Contează pentru că fotbalul este un joc. Cam 10% în fiecare meci, norocul influenţează scorul final al unei partide.

Va regăsiţi ca jucător în unii elevi?
Erau alte vremuri atunci. Eu eram libero, acum nu se mai joacă cu acest post. Nu pot să fac o comparaţie ca să nu jignesc vreun jucător.

Ce-i place
Este înnebunit după maşini. Până la bătrâneţe speră să-şi poată achiziţiona un bolid veritabil. Drumurile proaste din ţară îl împiedică pe tehnician să-şi întreţină pasiunea pentru maşini.

Ce nu-i place
Cristi Popovici nu suportă oamenii care nu reuşesc să întreţină o conversaţie. Încearcă să se înconjoare de fotbalişti inteligenţi, care să-şi însuşească rapid noile scheme tematice.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite