Botoşani: Trei inculpaţi în cazul dorohoianului mort în Polonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotărârea emisă de Parchetul Judeţean Cracovia arată că şeful penitenciarului şi doi medici sunt cercetaţi penal pentru omor din culpă. Familia lui Claudiu Crulic vrea ca vinovaţii să stea ani grei după gratii  

Hotărârea a fost emisă de  Parchetul Judeţean Cracovia, secţia a V a urmăriri penale, la începutul lunii.  Potrivit magistraţilor polonezi, trei persoane  au fost puse oficial sub acuzare , în urma decesului de anul trecut a dorohoianului Claudiu Crulic. ,, Este vorba despre şeful penitenciarului Montelupich şi doi medici ai arestului care ar fi trebuit să îl monitorizeze în cele şase luni de grevă a foamei. Toţi sunt acuzaţi acum de omor din culpă, prin imprudenţă ori punerea în pericol a imediat de pierdere a vieţii scrie în hotărâre,, a declarat Carmen Cracană, verişoara lui Claudiu Crulic.

Ancheta în cazul românului în vârstă de 33 de ani a început acum un an timp în care au fost audiate 70 de persoane. Printre acestea s-a aflat ghidul agenţiei de turism din Polonia care confirmă că românul a plecat cu autocarul în Italia înainte de comiterea furtului pentru care a fost arestat preventiv şi încarcerat în septembrie 2007.  Potrivit procurorilor polonezi, cei trei inculpaţi sunt cercetaţi pentru ,, deteriorarea serioasă a vieţii, cauzarea neintenţionată a morţii unei persoane şi depăşirea competenţelor sau neîndeplinirea sarcinilor de către un funcţionar public,,, se mai arată în hotărâre.

Potrivit legislaţiei , cei trei riscă până la cinci ani de închisoare, a precizat procurorul însărcinat cu ancheta, Piotr Kosmaty, citat de presa poloneză.
 
Claudiu Crulic ( 33 de ani) a fost încarcerat la penitenciarului Montelupich în septembrie 2007 şi a murit pe 18 ianuarie după patru luni de greva foamei începută în semn de protest faţă de măsura arestării preventive. În urma scandalului produs în ţară  de moartea tânărului, consulul României la Varşovia, Ioan Preda, a fost chemat  în ţară iar ministrul de externe, Adrian Cioroianu, şi-a dat demisia.

Mai multe citiţi mâine în Adevărul de seară

 

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite