Poliţistul rocker, detaşat în Congo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gelu Graur arată pe glob ţara în care va locui pentru următorii doi ani
Gelu Graur arată pe glob ţara în care va locui pentru următorii doi ani

Unul dintre cei mai buni poliţişti din Botoşani va reprezenta România în cadrul unei misiuni internaţionale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, într-o zonă de risc.

Gelu Graur (30 de ani), poliţistul care a făcut furori în Botoşani cu muzica sa rock, va pleca în următoarele două săptămâni în Congo. În urma unor teste şi interviuri la care au fost supuşi sute de angajaţi din Ministerul Administraţiei şi Internelor, au fost selectate 17 persoane care fac parte din contingentul de români implicaţi în misiuni ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în Congo şi Haiti.

Lăudaţi de superiori 

Printre norocoşi se numără Gelu Graur, dar şi un coleg de-al său, Bogdan Tivadar, care va ajunge în Haiti. Perioada pe care o va petrece Gelu Graur printre străini poate fi, în funcţie de performanţele sale, de până la doi ani.

„Îi vom ajuta şi instrui pe poliţiştii din Congo pentru a-şi face treaba corect. Vom participa, de asemenea, la activităţile de teren“, a declarat Gelu Graur, ofiţer în cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog. Poliţistul a vrut să participe la această misiune pentru că simte că aşa ar putea progresa, dar recunoaşte că un aspect important sunt şi banii. „Salariul este confidenţial şi va fi pe măsura activităţii depuse şi a riscurilor de acolo“, completează acesta.

Ofiţerul pleacă în misiune cu un regret, acela că nu va fi de faţă atunci când fetiţa sa, în vârstă de aproape un an, va rosti pentru prima dată „tata“. Cei doi poliţişti botoşăneni care vor pleca în misiune au primit doar cuvinte de laudă din partea şefului lor.

„Categoric, sunt printre cei mai buni poliţişti din Botoşani, altfel nu ar fi trecut de această comisie internaţională şi nu ar fi ajuns să reprezinte România într-o misiune ONU“, a declarat comisarul-şef Gabriel Mihăilescu, din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog.

Gelu Graur a fost, până-n acest an, solistul trupei de rock Stilton. Botoşăneanul a declarat că, dacă se va ivi ocazia, i-ar plăcea să le cânte şi congolezilor.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite