Poliţistul care a omorât în bătaie un botoşănean a fost arestat pentru crimă UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agentul Alin Adam este acuzat de crimă
Agentul Alin Adam este acuzat de crimă

Magistraţii Tribunalului Botoşani au admis cererea procurorilor şi au dispus arestarea pentru 29 de zile a agentului Adam Alin-Marian, învinuit  de omor, cercetare abuzivă şi loviri sau alte violenţe.  Agentul şi-a dat demisia din Poliţie. 

Ora 15.05

În urmă cu puţin timp, agentul Alin Adam şi-a dat demisia din Poliţie.  " Cererea i-a fost acceptată", a declarat Daniela Darea, purtător de cuvânt IJP Botoşani

Ora 14.30

Avocaţii poliţistului învinuit de omor vor să obţină o pedeapsă mai blândă. Tocmai de aceea au declarat recurs şi cer reîncadrarea juridică a faptei de la omor la "lovituri cauzatoare de moarte", infracţiune pedepsită cu închisoarea de la cinci la 15 ani de detenţie.

Ora 14.15: " Aşa cum era de aşteptat, a fost admisă cererea noastră, dat fiind probatoriul", a declarat Aurel Simion, procurorul de caz. Agentul a fost transferat  în cătuşe în arestul Poliţiei Botoşani.

" Din  acest moment, el este supendat din funcţie. I s-au retras arma şi legitimaţia de serviciu", a declarat Daniela Darea, purtător de cuvânt IJP Botoşani. Alin Adam este învinuit de omor în cazul lui Dragoş Isac, dar şi cercetare abuzivă, lovituri şi alte violenţe în cazul prietenul tânărului ucis care a fost agresat de poliţist dar a scăpat cu zile. Poliţistul riscă până la 20 de ani de puşcărie. 

Ora 11.00: Agentul Alin Adam (26 de ani) a refuzat să facă orice fel de declaraţii legat de acuzaţiile grave care i se aduc. Magistraţii vor stabili dacă se va întoarce în arest pentru următoarele 29 de zile.

Colegii poliţistului l-au adus în jurul orei 9.30 cu duba la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, unde se va decide dacă va fi arestat preventiv pentru omor. Agentul Alin Adam a refuzat să facă orice fel de comentariu. De altfel, el nu a dorit să vorbească nici cu procurorii de la începutul anchetei. „Refuză să colaboreze“, a declarat Aurel Simion, procurorul de caz.

Probele împotriva sa sunt suficiente pentru a fi arestat pentru 29 de zile pentru uciderea lui Dragoş Isac (34 de ani), susţin procurorii care aşteaptă verdictul magistraţilor.  Şeful de post din Mihălăşeni va fi exclus din Poliţie dacă va fi găsit vinovat. Pentru început va fi dezarmat şi pus la dispoziţia superiorilor dacă va fi eliberat mandat de arestare preventivă pe numele său.

Alin Adam (26 ani) a absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie Câmpina în anul 2007. Până în noiembrie când a fost detaşat la Mihălăşeni, acesta a fost angajat al postului de poliţie Durneşti. Pe numele său nu au fost înregistrate reclamaţii, susţin superiorii săi.

Ora 8.30: Polţistul bătăuş, Adam Alin-Marian, de 26 de ani, va fi dus astăzi la Tribunal cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Anchetatorii au stabilit că poliţistul Adam s-a folosit de violenţă pentru ca Dragoş Isac, un botoşănean de 36 de ani din Mihălăşeni, să recunoască faptul că este autorul unui furt produs pe 16 decembrie. În urma leziunilor provocate de bătăia poliţistului, botoşăneanul a decedat.

Legiştii au stabilit că o hemoragie internă i-a adus moartea lui Dragoş George Isac.

Vezi aici ce spun colegii agentului bătăuş:

UPDATE Dragoş, victima poliţistului, a fost torturat ore întregi. Legiştii i-au găsit lovituri pe jumătate din trup

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite