Botoşani: Poliţiştii anchetează răspândirea antraxului la Nichiteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia face verificări asupra condiţiilor în care doi localnici din Nichiteni au contactat antraxul de la  bovine. Oamenii legii au fost sesizaţi de conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare

Poliţia face verificări asupra condiţiilor în care doi localnici din Nichiteni au contactat antraxul de la  bovine. Oamenii legii au fost sesizaţi de conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani, la cererea prefectului Cristian Roman. Acesta vrea să afle dacă este vorba de comiterea unor fapte de natură penală. „Dorim să cunoaştem împrejurările care au dus la ascunderea celui de-al doilea caz de antrax“, a precizat prefectul Cristian Roman. 


 Luna trecută, localitatea Nichiteni s-a aflat în carantină, după ce s-a depistat antraxul la o bovină sacrificată. La nicio săptămână, inspectorii sanitar-veterinari au aflat că un al doilea caz de antrax a fost ţinut secret, bovina fiind îngropată de către localnici.


Două dintre persoanele care au intrat în contact cu animalele bolnave s-au infectat cu antrax, ajungând la spital. Pe perioada carantinei, localnicii au fost nevoiţi să fiarbă laptele şi apoi să-l arunce, iar păşunatul animalelor a fost interzis.  „Avem în vedere cazurile de antrax de la Nichiteni unde facem cercetări pentru infracţiunea de răspândire a bolilor la animale. Cercetările se efectuează sub supravegherea procurorului de caz şi vizează ambele cazuri de îmbolnăvirie. Suntem pe ultima sută de metri“, a declarat subcomisarul Manuela Ieremie, purtătorul de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite