VIDEO Vezi cum au fost ridicați polițiștii contrabandiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupele speciale au descins în 28 de locaţii noaptea trecută
Trupele speciale au descins în 28 de locaţii noaptea trecută

Cei doi agenţi de la Poliţia de Frontieră Româneşt au fost reținuți pentru 24 de ore și sunt propuși pentru arestare preventivă de 29 de zile. Vezi cine sunt aceștia.

ora 17:45

Procurorii au emis mandat de reținere pentru 24 de ore pentru cei doi agenți ai Poliției de Frontieră Românești. Potrivit procurorilor de crimă organizată, este vorba despre Victor Onofrei, în vârstă de 33 de ani și Corneliu Gafton de 35 de ani. Aceștia vor fi propuși pentru arestare preventivă pentru 29 de zile, urmând a fi prezentați în această seară magistraților Tribunalului Botoșani.

ora 11.45

Cei doi poliţişti de frontieră, în vârstă de 33 şi, repectiv, 35 de ani,  ar fi aderat la grupul infracţional specializat în contrabandă cu ţigări din Republica Moldova, la începutul anului, susţin anchetorii.

Timp de patru luni, agenţii au fost filaţi de colegii lor de la Poliţia de Frontieră Botoşani. Telefoanele acestora au fost ascultate şi orice mişcare a poliţiştilor a fost monitorizată de cei de la de Direcţia Generală de Informaţie şi Protecţie Internă.

Şi mai interesant este că poliţiştii de frontieră au fost aduşi la audieri cu maşinile instituţiei alături de alte cinci persoane. Audierile maraton durează de 12 ore. Deja două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

Alte cinci mandate de aducere vor fi puse în aplicare în cursul acestei zile.

ora 9.30

Descinderi s-au făcut în localităţile Româneşti, Truşeşti, Ştefăneşti şi Botoşani, după patru luni în care cei doi poliţişti de frontieră dar şi complicii lor, bănuiţi de contrabandă cu ţigări din Republica Moldova. Mascaţii au intrat în case poliţiştilor târziu în noapte şi au efectuat percheziţii. Acţiunea a fost demarată de IGPF şi coordonată de procurorii DIICOT care au avut sprijinul Poliţiei şi Crimei Organizate.

Peste 200.000 de ţigarete,diverse sume de bani, doua autoturisme precum si alte bunuri folosite in activitatea infractionala au fost ridicate din cele 28 de case percheziţionate. Cei doi agenţi de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Româneşti au fost ridicaţi în baza unor mandate şi duşi la DIICOT pentru audieri. În această dimineaţă procurorii vor decide dacă îi vor reţine pe poliţişti şi pe ceilalţi membri ai grupării.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite