Botoşani: Poliţist cercetat pentru agresarea unui tânăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Poliţist cercetat pentru agresarea unui tânăr
Botoşani: Poliţist cercetat pentru agresarea unui tânăr

Un poliţist din locatitatea Manoleasa a fost cercetat de conducerea IPJ după ce un tânăr în vârstă de 18 ani a reclamat faptul că pe data de 21 august a fost bătut cu bastonul peste mâini şi picioare.

Tânărul a ajuns în cursul zilei de sâmbătă la Spitalul Judeţean Botoşani prezentând un hematom în zona genitală. La internare, acesta a precizat că ar fi fost agresat în seara de 21.08.a.c., în timpul unei anchete, de către un poliţist din comuna de Manoleasa, fiind lovit cu bastonul peste mâini şi cu genunchiul în zona genitală.

Pentru verificarea aspectelor sesizate, conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie a dispus de urgenţă efectuarea de cercetări, victima fiind audiată la spital, ocazie cu care a susţinut cele precizate la internare, formulând în acest sens şi plângere penală faţă de respectivul poliţist.

"Încă din primele cercetări efectuate s-a stabilit că acuzaţiile formulate la adresa poliţistului sunt total nefondate, traumatismul constatat la internare fiind consecinţa unei afecţiuni medicale de care victima suferea de mai mult timp. Aceleaşi aspecte au fost confirmate ulterior şi în urma examinărilor medico-legale la care a fost supusă victima, stabilindu-se că nu prezintă nici un fel de leziuni produse prin violenţă", a spus Manuela Ieremie, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

În plus poliţiştii spun că în seara respectivă, tânărul a fost invitat la sediul postului comunal de poliţie, fiind suspect de săvârşirea infracţiunii de tentativă de distrugere, faptă sesizată prin plângere prealabilă formulată de către o parte vătămată.

"Cu ocazia cercetărilor, asupra suspectului nu au fost exercitate acte de violenţă sau ameninţări însă, a doua zi, profitând de afecţiunea medicală de care suferea, acesta s-a internat în spital, invocând că ar fi fost agresat de către poliţistul care l-a anchetat în seara anterioară. Pentru soluţionarea procedurală a cauzei a fost declinată competenţa în favoarea organului competent, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani", a mai spus Manuela Ieremie.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite