Poliţia Rutieră inventariază maşinile cu număr bulgăresc deţinute de botoşăneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unei propuneri legilative, maşinile înmatriculate în Bulgaria ar putea circula în România doar 90 de zile pe an. Până acum în Botoşani au fost înrregistrate aproape 200 de maşini cu număr bulgăresc.

Poliţia Rutieră Botoşani lucrează de câteva săptămâni la o evidenţă cu maşinile înmatriculate de botoşăneni în Bulgaria. Potrivit şefului SPR Botoşani până acum au fost înregistrate în baza de date 186 de autovehicule care au număr de înmatriculare bulgăresc şi sunt deţinute de botoşăneni.

"Nu ştim  numărul exact al maşinilor cu număr de înmatriculare bulgăresc care sunt deţinute de botoşăneni. Noi le întregistrăm doar pe cele pe care le găsim în trafic pentru  baza noastră de date. Am înţeles că la nivel naţional ar fi în jur de o sută de mii, dar datele nu sunt oficiale", a spus comisarul şef  Dumitru Zmău, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Botoşani.  

Poliţiştii se plâng că pe drumurile noastre circulă tot mai multe maşini  înmatriculate În Bulgaria, iar în cazul unor evenimente rutiere acestea sunt foarte greu de identificat.

Şeful Direcţiei Rutiere din Poliţia Română, Lucian Diniţă, a declarat ieri că printre propunerile formulate de Poliţie legat de schimbarea legislaţiei rutiere se numără şi faptul că maşinile înmatriculate în Bulgaria ar putea circula în ţară doar 90 de zile pe an. Această propunere urmează să fie promovată la nivel legislativ.

Din cele o sută de mii de maşini cu numere bulgăreşti care circulă în România, Poliţia Rutieră a reuşit până acum să inventarieze la nivel naţional doar 18.735 de autovehicule.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite