“Picaţii” de la Gardă s-au îmbolnăvit subit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi cei cinci comisari ai Gărzii Financiare Botoşani care au fost respinşi la testarea profesională organizată în perioada 11 - 16 iulie se află în concediu medical. Sâmbătă lor le-au expirat avizele de 30 de zile şi ar fi trebuit să li se emită deciziile de încetare a raporturilor de muncă, însă conducerea instituţiei nu poate face acest lucru deoarece angajaţii respectivi nu se află la serviciu.

Dragoş Budeanu, Daniel Moruzi, Laur Nechita, Nelu Nechita şi Petrică Ostin au informat conducerea de la Botoşani că s-au îmbolnăvit. Unii dintre ei au avut concedii medicale până inclusiv luni, iar şefii lor aşteptau veşti de la ei. "Trebuie să înmânez deciziile, dar nu am cui. Aştept până la sfârşitul programului de lucru", a declarat Romulus Apostol, şef de divizie.

Acesta a mai spus spus că unii comisari l-au informat că îşi prelungesc concediile medicale, însă a evitat să le facă publice numele. "Nu mi-a dat nimeni nici o decizie. Sunt foarte supărat, ăştia chiar că nu îşi fac treaba, nu-mi dau decizia şi mă încurcă. Nu ştiu nici eu dacă să intru în şomaj sau nu", a afirmat comisarul Daniel Moruzi, care a adăugat că stresul concursului este unul dintre motivele pentru care a intrat în concediu medical.

Doi foşti şefi ai secţiei s-au îmbolnăvit în perioada concursului

Într-o situaţie asemănătoare se află şi doi dintre foştii şefi ai Secţiei Botoşani a Gărzii Financiare. "Am stat o săptămână internat", a spus şi comisarul Laur Nechita. Acestuia iniţial i s-a acceptat contestaţia depusă după proba de interviu şi a fost declarat admis, pentru ca după numai câteva zeci de minute, fără vreun motiv, să fie trecut în rândul celor respinşi. "E o bătaie de joc", a menţionat Nechita despre restructurarea instituţiei. În concediu medical se află şi Liviu Mahalagiu, la rândul său fost şef al Gărzii Financiare, diferenţa faţă de cei cinci amintiţi colegi ai săi fiind că s-a îmbolnăvit încă dinaintea concursului şi, cu toate că s-a înscris, nu a mai participat. Astfel, el nu a mai putut fi declarat nici admis şi nici respins, situaţia sa fiind una incertă. De asemenea, comisarul şef Corneliu Mihai este în concediu de odihnă, postul de comisar şef adjunct a fost eliminat din organigramă, astfel încât instituţia este condusă de şeful de divizie. "Facem treabă aşa, cu câţi oameni aveam", a spus Romulus Apostol. 15 comisari de la Garda Financiară Botoşani au susţinut concurs, cinci dintre aceştia l-au picat, iar unul nu s-a prezentat.

"Emiterea deciziilor de încetare a raporturilor de muncă se amână probabil până la terminarea concediului", Corneliu Mihai, comisar şef Garda Financiară Botoşani

Detalii despre acest subiect, miercuri în ziarul Adevărul

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite